Με αγγελία στην ιστοσελίδα της ψάχνει «Θου Βου» η ΕΥΠ! Η απελπισία και η ομολογία έλλειψης δικτύου πληροφοριοδοτών με «σφραγίδα και υπογραφή» που παραπέμπει σε τριτοτοκοσμική χώρα.


Του Άρη Σπίνου

Αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί μια περίεργη ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσω της ιστοσελίδας της που καλεί τους πολίτες σε... συνεργασία.

Η ΕΥΠ, η αξιοπιστία της οποίας βρίσκεται στα τάρταρα μετά το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, φαίνεται πως, όταν δεν κυνηγά τρομοκράτες στα χωράφια της χώρας ή όταν δεν εντοπίζει κατασκόπους αφότου έχουν φύγει από τη χώρα, ζητά από τις πολίτες να συμβάλουν στην διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων.


Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η ανάρτηση στον ιστότοπο της υπηρεσίας χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Πέρα πάσης αμφιβολίας το γεγονός αυτό όχι μόνο εκθέτει την επιχειρησιακή λειτουργία μιας μυστικής υπηρεσίας αλλά την κατατάσει στις τριτοκοσμικές χώρες που ψάχνουν πληροφοριοδότες με τα μεγάφωνα. Δεν μπορεί να θεωρήσει σοβαρός άνθρωπος ότι θα τηλεφωνήσει στην ΕΥΠ σαν να παίρνει στο supermakert να παραγγείλει τρόφιμα και κάποιος άγνωστος από την άλλη γραμμή θα καταγράφει τα στοιχεία του και ενδεχομένως αύριο ή μεθαύριο να τα δει κρεμασμένα στα μανταλάκια όπως έχει ήδη γίνει στο πρόσφατο παρελθόν ή να ακουστεί το όνομα του σε δικαστικές αίθουσες όπως επίσης έχει συμβεί. Μιλάμε για απίστευτη απελπισία και ομολογία έλλειψης δικτύου πληροφοριοδοτών.