Η κακουργηματική δίωξη στην Σοφία Γιαννικοπούλου (π. σύζυγο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα) και ο αγιασμός της πολυτελέστατης Βίλας που θα στεγάσει το νέο έρωτα του με την νέα σύζυγο Δήμητρα Μέρμηγκα από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και κουστωδία 10 Ιερέων.


Του Άρη Σπίνου 

Τελικά το ζεύγος Κούστα (π. σύζυγος) έχουν βαλθεί να επισκέπτονται συχνά - πυκνά τα Ελληνικά δικαστήρια. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στη Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, για τον πλαστό πίνακα «Les Roses» του ζωγράφου Μαρκ Σαγκάλ.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει στην κα. Γιαννικοπούλου επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι με την εμφάνισή της εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε καταθέσει ο πρώην σύζυγός της, Γιάννης Κούστας μετά το διαζύγιό τους, αντί για τον γνήσιο πίνακα ο οποίος είχε αγοραστεί 1.400.000 το 2007 (με σημερινή αξία κατά τον ίδιο 1.800.000 ευρώ), τοποθέτησε στη θέση του κακέκτυπό του, όταν κλήθηκε με δικαστική απόφαση να του τον επιστρέψει.

Όπως σημειώνει ο ίδιος στη μήνυσή του, «το κουβάρι του εγκληματικού σχεδίου της Γιαννικοπούλου άρχισε να ξηλώνεται όταν απέστειλα τον πίνακα προς πώληση στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στο Παρίσι και μου γνωστοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020 ότι επρόκειτο για ρέπλικα και όχι για το πολύτιμο γνήσιο έργο τέχνης».

Σύμφωνα με το δικόγραφο, που έχει στην διάθεση του το edolio5 «το πρωτότυπο έργο, αρχικά ψηφιοποιήθηκε με τη χρήση ψηφιακής μηχανής, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι στο υπό έλεγχο έργο διαπιστώθηκε σε δύο σημεία (σε δύο γωνίες του πλαισίου) φωτοσκίαση, η οποία αποτυπώθηκε με μικροφωτογράφηση και έχει αποδοθεί με την εκτύπωση της τετραχρωμίας σαν σκούρα περιοχή που δεν διορθώθηκε κατά την αναπαραγωγή του αντιγράφου. Στη συνέχεια, η εκτύπωση έλαβε χώρα με εκτυπωτή σε καμβά, ο οποίος νωρίτερα είχε επιστρωθεί με ειδικό υλικό προεργασίας που είναι ασυνήθιστο για ζωγράφους». Φαίνεται όμως ότι η δικαστική ταλαιπωρία με απρόβλεπτη συνέπεια για την π. σύζυγο δεν οδηγεί τον γνωστό εφοπλιστή στο να χάσει το κέφι του και έτσι πριν λίγες μέρες "εγκαινίασε" την νέα βίλα που αγόρασε με κουστωδία Ιερέων όπου ευλόγησε τις πισίνες και τους λοιπούς χώρους ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα αγόρασαν ένα υπερπολυτελές σπίτι, περίπου 3.000 τ.μ. για να στεγάσουν την πολυδιαφημισμένη αγάπη τους παρουσία λίγων και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Στον αγιασμό, όπως μάθαμε, η οικοδέσποινα ήταν ντυμένη απλά και κομψά, φορώντας ένα μίνι λευκό shirt dress, με μια κασμιρένια ασπρόμαυρη ζακέτα και τις χαρακτηριστικές χαμηλοτάκουνες Chanel γόβες, στον κλασικό συνδυασμό μπεζ και μαύρου, ενώ την εμφάνιση συμπλήρωναν σκουλαρίκια και ένας χαλαρός, χαμηλός κότσος σινιόν, όπως θα ταίριαζε άλλωστε στην περίσταση.

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης φορούσε ανοιχτόχρωμο γκρι κοστούμι με λευκό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα και μαύρα δετά παπούτσια.

Το σπίτι βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, στο βουνό, πλήρως ενσωματωμένο με το περιβάλλον και με υλικά σε γήινους τόνους. Εμείς να ευχηθούμε κάθε χαρά στο ζευγάρι! Οι μερικές δεκαετίες διαφορά στην ηλικία δεν παίζουν κανένα ρόλο.