(Ανανεωμένο) 8 χρόνια κάθειρξη στον Φιλιππίδη με αναστολή μέχρι το εφετείο! Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου μέσα στο "μαύρο σκοτάδι".


edolio5 team

Ελεύθερος παραμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης αφού το δικαστήριο του χορήγησε αναστολή στην έφεση κατά της απόφασης, δηλαδή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην τελική του ωστόσο κρίση το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, ώστε η συνολική ποινή να είναι 8 έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση, ενώ του επέβαλε και περιοριστικούς όρους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της έδρας, του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Απορρίφθηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και αθώος ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Το Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και ανακοίνωσε την ποινή για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος τόσο στην απολογία του όσο και δια του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» εναντίον του.

Δύο ελαφρυντικά ζήτησε από το δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης, που καταδικάστηκε για δυο απόπειρες βιασμού, τα οποία και απορρίφθηκαν. Οι συνήγοροι του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου αιτήθηκαν συγκεκριμένα, τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.