"Αδελφοκτόνος" πόλεμος στην εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση! Η αγωγή των 63σελίδων, με "φόντο" τα 325.000.000 δολάρια που έκαναν φτερά (;) από το κοινό ταμείο. Οι 2 αδελφές και ο γαμπρός απέναντι στον 84χρονο Σπύρο που είναι βασικός μέτοχος στα πρατήρια Ελίν της εταιρείας Ελινόιλ.


edolio5 team

Οι αδελφές Δέσποινα και Μαρία Καρνέση, 78 και 76 ετών αντίστοιχα, όπως επίσης και ο 79χρονος σύζυγος της πρώτης, Αντώνης Βλασσάκης, στρέφονται κατά του προχωρημένης ηλικίας αδελφού τους, Σπύρου Καρνέση.

Ο οποίος γεννήθηκε το 1939.

Σας θυμίζω ότι ο Σπύρος Καρνέσης εκτός των άλλων είναι και βασικός μέτοχος της εισηγμένης Ελινόιλ.

Με την 63 σελίδων αγωγή τους που κατατέθηκε την 1η Φεβρουαρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, τον κατηγορούν ότι όχι μόνο έβαλε βαθιά το χέρι, αλλά πήρε όλο το βάζο με το μέλι των… μετρητών, που κατ’ αυτούς ανήκε στο κοινό εταιρικό-οικογενειακό σχήμα.

Όπως ισχυρίζονται στην αγωγή «με δόλιο και παραπειστικό τρόπο» ο Σπύρος Καρνέσης πήρε στα τέλη της περσινής χρονιάς από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια, τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία και τα ιδιοποιήθηκε.

Πρόκειται για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Οι δύο αδελφές και ο γαμπρός του εφοπλιστή υποστηρίζουν ότι με βάση τα εταιρικά τους ποσοστά, όπως αυτά απορρέουν από ιδιόγραφο συμφωνητικό, τους ανήκουν τα περίπου 175 εκατ. δολάρια, από τα «επίμαχα» διαθέσιμα σε μετρητά.

Συνυπολογίζοντας στο μερίδιο που ζητούν να τους επιστραφεί και τα αναλογούντα, μη διανεμηθέντα μερίσματα.

Καθώς ήδη έχει υπάρξει και ανταλλαγή εξωδίκων ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέλη της οικογένειας, ο Σπύρος Καρνέσης φέρεται να υποστηρίζει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς η άλλη πλευρά ήταν υπάλληλοί του, που απλώς ο ίδιος ευεργετούσε…