Στο εδώλιο στις 15/3 το "δεξί χέρι" του πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος για οφειλές 75.000 ευρώ στο ΕΦΚΑ! Η μήνυση και η αναβολή της δίκης στις 23/11/22 με την υπόσχεση των δικηγόρων του για την ρύθμιση των χρεών. Ίδωμεν!


edolio5 team

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα εγείρεται για τον γενικό διευθυντή της ΝΔ και παράλληλα υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο. Έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών δεκάδων χιλιάδων ευρώ ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Ειδικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τον Μάιο του 2019. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Μπρατάκος, που συχνά πυκνά μιλά δημοσίως για την επιχειρηματικότητα, έχει οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δίκη με κατηγορούμενο τον Γ. Μπρατάκο έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τις 15 Μαρτίου 2023. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ βαρύνεται με το αδίκημα της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό φέρεται να ανέρχεται σε περίπου 175.000 ευρώ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε τον Μάιο του 2019 ο ΕΦΚΑ. Ακολούθησαν η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γ. Μπρατάκου και η παραπομπή του σε δίκη. Στις 23 Νοεμβρίου 2022 ο Γ. Μπρατάκος επρόκειτο να δικαστεί στο Ε΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Τρία χρόνια δηλαδή μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς από τον ΕΦΚΑ. Αγνωστο γιατί χρειάστηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε ανέστειλε την εκδίκαση, καθώς η πλευρά του Γ. Μπρατάκου επικαλέστηκε ότι έχει γίνει ρύθμιση των χρεών προς τον ΕΦΚΑ.

Στις 15 Μαρτίου πάντως ο Γ. Μπρατάκος πρόκειται να καθίσει στο σκαμνί του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και θα μάθουμε εάν έχει γίνει ρύθμιση και σε πόσες δόσεις.

Η σχέση του Γ. Μπρατάκου με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν είναι τωρινή. Πατέρας του ήταν ο Αγγελος Μπρατάκος, υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και γενικός διευθυντής του κόμματος. Τον Ιανουάριο του 2019 ο Γ. Μπρατάκος τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού διευθυντή της ΝΔ με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα ανέλαβε τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων του κόμματος.