Βοά η πιάτσα για την συμφωνία! Η "αντιπολίτευση" του Τσίπρα μιλάει για τον "τραπεζικό ολιγάρχη" που επέβαλε την Πόπη Τσαπανίδου στην θέση της εκπροσώπου τύπου και την "ετοιμάζει" για το ψηφοδέλτιο επικρατείας.


Του Άρη Σπίνου

Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου δεν έχει προηγούμενο! Βοά η δημοσιογραφική πιάτσα για τον μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο που επέβαλε την Πόπη Τσαπανίδου στη νευραλγική θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτιάξει προφίλ και να ετοιμάζεται για την Βουλή.

Οι εκφραστές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να θέσουν το θέμα της Τσαπανίδου στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, όταν με το καλό συνεδριάσει.

Πρόκειται να υποστηρίξουν ότι δεν μπορεί να υπερασπίζεται τη γραμμή ενός αριστερού κόμματος μια δημοσιογράφος που είχε μεγάλη διαδρομή στα κανάλια της διαπλοκής και το κυριότερο ότι προπαγάνδιζε αισχρά τις μνημονιακές θέσεις, φτάνοντας σε σημείο να προβαίνει ακόμη και σε άθλιους χαρακτηρισμούς για τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για συναλλαγή, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη τοποθέτηση της Πόπης Τσαπανίδου σε εκλογική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα προκαλέσει αναταραχή στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.