Η "Όλγα" από την Γλυφάδα και οι 4,5 τόνοι κόκας! Κατασχέθηκε το πλοίο "Blume" της εταιρείας Rentoor Chartering που την διαχείριση είχε αναλάβει η Ελληνική Dignatio Corp.


edolio5 team

Φορτηγό πλοίο που είναι υπό την διαχείριση ελληνικής εταιρείες και μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνη, αξίας περίπου 180 εκατομμυρίων ευρών έπιασαν οι ισπανικές αρχές στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων.

Το πλοίο «Blume», το οποίο κατασκευάστηκε το 2005, ακινητοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (17/1) 193 ναυτικά μίλια (360 χλμ.) από το λιμάνι της Santa Cruz de Tenerife. Το πλοίο με σημαία Τόγκο φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το AIS. Η τελευταία ενημέρωση για την πορεία του έγινε στις 17 Ιανουαρίου.

Το «Blume» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Santos, στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου και προορισμός του ήταν η Ρίγα της Λετονίας. Πράκτορες του ισπανικού τελωνειακού πλοίου «Flumar» συνόδευσαν το πλοίο με τα ναρκωτικά στο λιμάνι της Τενερίφης. Εκεί έγινε μεγάλη επιχείρηση από στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, η οποία διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες. Οι σακούλες με την κοκαΐνη ξεφορτώθηκαν με γερανό ενώ και τα 15 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν.

Ιδιοκτήτρια του φορτηγού πλοίου είναι η εταιρεία Rentoor Chartering, ενώ την διαχείριση έχει αναλάβει η ελληνική Dignatio Corp. Το «Blume» είναι το μοναδικό πλοίο της. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ως διαχειρίστρια της εταιρείας φαίνεται η Όλγα Κ. που μένει στην Γλυφάδα.