(Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ) Η διακίνηση ναρκωτικών και η έφοδος με μαχαίρια 2 μαθητών - γειτονικού δημόσιου σχολείου - στο Κολέγιο Αθηνών για να λύσουν τις διαφορές τους με μικροδιακινητή - σπουδαστή που τους παίρνει πελάτες.


Του Άρη Σπίνου

Παρά τα όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του Κολεγίου Αθηνών την αλήθεια δεν την είπε. 

Έγινε τελικά εισβολή εξωσχολικών στο Κολλέγιο Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης, με τους νεαρούς να αποχωρούν πριν από την άφιξη των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και μαθητών στόχος των δυο εισβολέων με τα μαχαίρια ήταν ένας μαθητής, γνωστός με το ψευδώνυμο S.D, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές και μάλιστα είχαν έρθει σε αντιπαράθεση τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, οι δυο εισβολείς, είχαν προειδοποιήσει τον S.D ότι τον ψάχνουν και πως θα έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να τον εντοπίσουν, απειλώντας τον πως εάν δεν παρουσιαστεί μπροστά τους για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, τότε θα πήγαιναν στο σχολείο του για να τον βρουν. Όπως κι έκαναν σήμερα στις 13:00 αναστατώνοντας το Κολλέγιο Αθηνών, τους μαθητές και τους γονείς τους. Ένα ερώτημα είναι, πως κατάφεραν οι δυο αυτοί εξωσχολικοί με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαχαίρια, όπως ανέφεραν μαθητές, να βρουν τρόπο και να μπουν μέσα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, οι δυο οπλισμένοι νεαροί μπήκαν από την μπροστινή είσοδο αιφνιδιάζοντας τους φύλακες ενώ σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει η Διοίκηση του Κολλεγίου , μπήκαν στο εσωτερικό πηδώντας τον φράχτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του του edolio5  ο μαθητής που έψαχναν οι δυο εισβολείς, μόλις τους είδε μέσα στις εγκαταστάσεις, έτρεξε να βρει ασφαλές καταφύγιο. “ Περίμενε ότι θα συμβεί αυτό και είχε προετοιμαστεί” λέει στο μαθητής του Κολλεγίου. Οι δυο εισβολείς αποχώρησαν άπραγοι προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη τους καθότι η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα από τους υπεύθυνους του σχολείου.

Παράλληλα φήμες αναφέρουν ότι η υπόθεση αφορά διασχολική διένεξη μεταξύ του κολεγίου Αθηνών με το δημόσιο σχολείο της περιοχής, καθώς υπήρξε μεταξύ μαθητών ένας καυγάς στην Αβάνα και το σημερινό επεισόδιο είναι εν είδει αντιποίνων. ή ότι η υπόθεση έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μικροεμπόρους ναρκωτικών που πλασάρουν σε μαθητές δόσεις.