37 επιχειρηματίες στο "στόχαστρο"! "Ξέπλυμα" 25.000.000 ευρώ μέσω εικονικών χορηγιών στην "Κιβωτό του Κόσμου" ερευνά η οικονομική εισαγγελία. Επιστροφή ΦΠΑ και "δικαιολογίες εξόδων" στο όνομα της φιλανθρωπίας.


Του Άρη Σπίνου

Όταν ανοίγει μια υπόθεση με ποινικά χαρακτηριστικά δεν ξέρεις που θα καταλήξει και ποιους θα ακουμπήσει. Αυτό φαίνεται πλέον ορατό για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της "Κιβωτού του Κόσμου". 

Δεν αποκλείεται να μεγαλώσει ο κύκλος τον εμπλεκομένων στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς με παραγγελία του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ελέγχονται μία προς μία όλες οι δωρεές σε χρήματα, που έχουν γίνει στον πατέρα Αντώνιο.

Η Αρχή διερευνά το ενδεχόμενο δωρητές, να ξέπλεναν χρήματα, μέσω της Κιβωτού, καθώς τα ποσά αυτά εκπίπτουν από την Εφορία.
Εάν διαπιστωθεί ότι, οι δωρεές ήταν πρόσχημα, τότε θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον πολλών προσώπων.

Στο στόχαστρο της Αρχής έχουν μπει 37 επιχειρηματίες που εμφανίζονται στις εκατοντάδες χιλιάδες κινήσεις λογαριασμών της Κιβωτού, αφού έχουν διαπιστωθεί μεγάλα ποσά καταθέσεων.


Τρεις πολύ έμπειροι αναλυτές της Αρχής, κάνουν χιλιάδες διασταυρώσεις των στοιχείων, που προκύπτουν από τις κινήσεις λογαριασμών της Κιβωτού.


Οι αναλυτές της Αρχής διερευνούν, εάν μέρος των χρημάτων, που έμπαιναν στους λογαριασμούς της Κιβωτού, επέστρεφαν διατραπεζικά στους δωρητές, που έτσι τα "άσπριζαν".


Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Αρχής, που αφορά τέσσερα κακουργήματα, το πόρισμα του Προέδρου της Χαράλαμπου Βουρλιώτη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.