Ο διαγωνισμός της εκκλησίας για το "φιλέτο των φιλέτων"! Στο σφυρί τα 85 στρέμματα του εκκλησιαστικού ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης. Άραβες, Αμερικανοί και πολλά λαμόγια, "παίζουν τα ρέστα" τους για ένα ραντεβού με τον "άρχοντα με τα ράσα" Νικόδημο Φαρμάκη που κάνει όλο το "παιχνίδι".


Του Άρη Σπίνου

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο edolio5 που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Εκκλησία προχωρεί στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για το «φιλέτο των φιλέτων». Πρόκειται για το ορφανοτροφείο, που βρίσκεται στον Λαιμό, δίπλα στην πλαζ του Αστέρα.


Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 85 στρέμματα στον Λαιμό, σε έναν καταπράσινο λοφίσκο με θέα τον Αστέρα και στον ορίζοντα τη λίμνη της Βουλιαγμένης!

Αποτελείται από λιθόκτιστα κτίρια του 1910, δωρεά της Σοφίας Σλήμαν και του Δήμου Αθηναίων, που εκτείνονται σε μια έκταση 8 στρεμμάτων και τα οποία είναι νομιμοποιημένα!

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη έκταση η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως δασική και την οποία ο μελλοντικός αγοραστής θα πρέπει να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες αποχαρακτηρισμού της!

Αυτός είναι και ο λόγος που στον συγκεκριμένο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα δείξουν ενδιαφέρον πανίσχυροι επιχειρηματίες με πρόσβαση στις υπηρεσίες και μηχανισμούς του Κράτους, αλλά και γνωστά λαμόγια – νταραβεριτζήδες της πιάτσας που θεωρούν ότι έχουν τα «κονέ» σε πρόσωπα και Δημόσιο τομέα δια των οποίων θα απεμπλέξουν τα ανοιχτά ζητήματα!

Πάντως, η εκποίηση του Ορφανοτροφείου, για το οποίο στο παρελθόν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον Άραβες και Αμερικανοί επενδυτές, θα καθοριστεί εν πολλοίς και από τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης αλλά και μεμονωμένοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές που έχουν καταστεί με την πάροδο του χρόνου προνομιακοί ενοικιαστές περιουσιακών στοιχείων του Ορφανοτροφείου.

Είναι περριτό να σας πούμε φυσικά ότι όλο το παιχνίδι θα κάνει και για αυτόν τον διαγωνισμό ο διευθυντής της εκκλησιαστικής περιουσίας Νικόδημος Φαρμάκης που ως γνωστόν έχει και το ψευδώνυμο ο "άρχοντας με τα ράσα", αφού αυτός είναι το Α και το Ω του συνόλου της διαχείρισης της αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας.