Ο δρόμος που χάραξε στην "Αθηναϊκή νύχτα" η π. σταθμάρχης της CIA Valerie Plame έχει μιμητές! Τα ραντεβού στο Κολωνάκι της διαδόχου της, οι νέες στρατολογήσεις προθύμων επιχειρηματιών και το δείπνο με γνωστό διευθυντή εφημερίδας και 2 εφοπλιστές στην Κηφισιά.

Του Άρη Σπίνου

Φυσικά δεν περιμέναμε το βιβλίο της π. πράκτορα της CIA, Valerie Plame που μας τίμησε με την "θαμπώδη" ομορφιά της και εμάς τους δυστυχισμένους Έλληνες, ως σταθμάρχης των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Αθήνα για να μάθουμε τον ρόλο που είχε.

Ο κόσμος το είχε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Φαίνεται όμως ότι έφτιαξε σχολή των "ξανθών πρακτόρων" η Valerie και η σημερινή διάδοχος της την αντιγράφει... κατά πόδας. Όπως η προηγούμενη "περπατούσε" πολύ στην Αθηναϊκή νύχτα προσπαθώντας να στρατολογήσει κόσμο και κοσμάκη (δημοσίους υπαλλήλους, δικηγόρους κ.λπ.) έτσι και η νέα κυρία που πρόσφατα ήρθε στην πατρίδα μας δεν αφήνει να πάει μέρα χαμένη. Το αγαπημένο της στέκι στο Κολωνάκι για καφέ πάντα έχει στο τραπέζι της και έναν "πρόθυμο" να συνεργαστεί μαζί της. Φυσικά έχει ανά χείρας και την λίστα με τους "προηγούμενους" πρόθυμους που ήδη έχουν "δώσει εξετάσεις" και συνεχίζουν να παίρνουν κάθε μήνα το κάτι τις τους! Πριν λίγες μέρες, ίσα ίσα που είχε προλάβει να προσγειωθεί με το αεροπλάνο στην πατρίδα μας μάθαμε ότι συναντήθηκε με έναν γνωστό, εξαιτίας της πολύχρονης καριέρας του, διευθυντή ημερήσιας εφημερίδας. Χαλαρή κουβέντα και πολλά μεζεδάκια στο τραπέζι γνωστού εστιατορίου της Κηφισιά. Στην ίδια συνάντηση ήταν και 2 επιχειρηματίες που εσχάτως, αν και ανήκουν στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο, με τα καράβια τους κουβαλάνε το λαμπερό πετρέλαιο της Ρωσίας. Καλό θα είναι να προσέχουν όλοι τις επαφές τους γιατί αποτελεί συνήθεια πλέον οι π. πράκτορες της CIA όταν "καίγονται" να γράφουν βιβλία!