Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2022

Στον εισαγγελέα ο Χρήστος Σπίρτζης! Με "όχημα" το "μαϊμού" edolio5 προσπάθησαν να παγιδεύσουν με το λογισμικό παρακολούθησης Predator και το τηλέφωνο του. Το ίδιο είχαν κάνει σε Ανδρουλάκη και Κουκάκη.


edolio5 team

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου τον περασμένο Νοέμβριο κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.
Ο Χρ. Σπίρτζης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάθεση της μήνυσης. 

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος από τον 'Αρειο Πάγο, ο Χρ. Σπίρτζης περιέγραψε αναλυτικά ότι έλαβε «δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα, links, για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator».

Αρχικά, όπως αποκάλυψε του ήρθε ένα με λινκ που παραπέμπει σε ημερήσια εφημερίδα που ανέφερε «Χρήστο, με το σημερινό θα τα χάσουν σίγουρα», ενώ ακολούθησε και ένα μετά.



Αυτό ανέφερε: «Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο» και είχε ένα λινκ από το blogspot_edolio5.com, όπως έγινε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη.



Είναι αυτονόητο ότι την Δευτέρα 12/9 o διευθυντής του edolio5, Άρης Σπίνος θα καταθέσει νέα μήνυση όπου θα ζητήσει να συσχετιστεί με την προηγούμενη μήνυση που έχει καταθέσει και αφορούσε την προσπάθεια που έκαναν να παγιδεύσουν το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη πάλι με "όχημα" το edolio5 ενώ το κατάφεραν στον Κουκάκη πάλι με το edolio5. Ήδη για την πρώτη μήνυση, έχει κληθεί την Τρίτη 13/9 από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να προσκομίσει όποια στοιχεία έχουμε από την δημοσιογραφική μας έρευνα για την διερεύνηση της αλήθειας. Και έχουμε πολλά!