Άναυδη και ανήμπορη η Νέα Δημοκρατία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά! "Ρουφάει" καθημερινά τους ψηφοφόρους της κυβέρνησης ο Βελόπουλος. Διψήφια ποσοστά στην Βόρεια Ελλάδα και το "άγγιγμα" του 8,5% στην Αττική.


Του Άρη Σπίνου

Ότι γράφουμε σε αυτό το ρεπορτάζ είναι έγκυρο μέχρι κεραίας! Ο πληροφοριοδότης μας δεν είναι ο καφετζής του Μαξίμου αλλά ένας από αυτούς που πίνει σερβιρισμένο τον καφέ στο γραφείο του από το κυλικείο του Μαξίμου.

Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου δεν πήραν στα σοβαρά το μήνυμα των γαλλικών εκλογών που κατέληξε σε στραπάτσο για τον Μακρόν, ο οποίος κυβερνάει χωρίς πλειοψηφία.

Βέβαια μετά το σοκ των ιταλικών εκλογών έχουν αρχίσει να προβληματίζονται.

Η Νέα Δημοκρατία δεν χάνει προς το κέντρο.

Ο κίνδυνος προέρχεται από τα Δεξιά της και από τον Κυριάκο Βελόπουλο που οι καθημερινές συστημικές δημοσκοπήσεις που στέλνονται με email στο Μαξίμου δείχνουν ότι "ρουφάει" με ταχύτητα αλλά και σταθερότητα τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που πλέον εγκαταλείπουν την πολιτική Μητσοτάκη.

Οι απογοητευμένοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αλλά και μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία την εγκαταλείπουν πλέον χωρίς επιστροφή.

Αυτοί δεν συγκινούνται ούτε από τα στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης, ούτε και από τη μεγάλη αποδοχή που πλασάρουν τα ΜΜΕ ότι έχει δήθεν ο πρωθυπουργός. Όπως μάθαμε τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης στην Αττική έχουν αγγίξει το 8,5% ενώ στην Βόρεια Ελλάδα ο αριθμός έχει κλειδώσει σε διψήφιο.