Μια δικογραφία 12.000 σελίδων με ονόματα πασίγνωστων επιχειρηματιών! Η δράση του μεγαλύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας στην Ελλάδα και οι επιταγές που "έσκασαν" στην Λάρισα. Ένας - ένας καλείται από τον εισαγγελέα. Αδερφός αξιωματικού της ΕΛΑΣ σε "ρόλο κλειδί".

Του Άρη Σπίνου 

Καιρός ήταν! Η δράση του κυκλώματος με τους κορυφαίους τοκογλύφους της Ελλάδος έχει πλέον καταγραφεί σε μια δικογραφία που ξεπερνά τις 12.000 σελίδες και βρίσκεται στην διάθεση του edolio5.

Επιφανείς επιχειρηματίες με τεράστια οικονομική άνεση καλούνται από τον εισαγγελέα να καταθέσουν απολογητικά υπομνήματα ως ύποπτοι. Η υπόθεση ξεκίνησε με μπαράζ επιταγών που "έσκασαν" στην Λάρισα από "ουρά" του κυκλώματος που ο ένας δάνειζε στον άλλον για να φτάσει τελικά το ποσό με τόκο 12% στον τελικό παραλήπτη. Στην δικογραφία εμπλέκεται και μεγάλη οικογένεια με έντονη δράση στην νύχτα που την χρησιμοποιούσαν οι τοκογλύφοι ως φόβητρο για τα θύματα τους. Επειδή η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης, χωρίς να έχουν ακόμα ασκηθεί ποινικές διώξεις δεν θα αναφέρουμε τα ονόματα των κατηγορουμένων προς το παρόν. Να σημειώσουμε ότι όπως προκύπτει από την δικογραφία κεντρικό ρόλο στην υπόθεση αυτή έχει και ένας αδερφός αξιωματικού της ΕΛΑΣ που υπηρετεί σε ευαίσθητη υπηρεσία της ΕΛΑΣ που έχει σκοπό την πάταξη της τοκογλυφίας!