Χθες τον "έγλυφαν" και σήμερα τον "φτύνουν"! Oι κολαούζοι, επιχειρηματίες και κάθε λογής λαμόγιο ψάχνουν επαφή τώρα με τον Γεραπετρίτη που "πίνει εις υγείαν" της εξόντωσης του Γρηγόρη. Ο Δημητριάδης δεν ήταν ο "αντ’ αυτού" του Κυρ. Μητσοτάκη. Ήταν ο "εξ εαυτού".


Του Άρη Σπίνου

Η παραίτηση στις 5 Αυγούστου του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, στην ουσία έθεσε την έναρξη της επίσημης κατάρρευσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Άπαντες γνώριζαν ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονταν στο Μαξίμου είχαν αφεταιρία τον Γ.Γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Προς αυτόν απευθύνονταν Υπουργοί , Βουλευτές και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες. Από αυτόν εκπορεύονταν,όλες οι εντολές, οδηγίες, πολιτικές κατευθύνσεις, τοποθετήσεις και διορισμοί των πάσης φύσεως διοικητικών παραγόντων όλων των βαθμίδων.


Οι πάντες επιζητούσαν να συναντηθούν με αυτόν. Έψαχναν τρόπο να τον προσεγγίσουν. Γιατί καλώς γνώριζαν ότι μόνο μέσω αυτού θα μπορούσαν να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους. Τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.\

Ο Δημητριάδης είχε φτιάξει την δική του ροτόντα που τώρα ένας ένας από το τραπέζι αφού πλέον το μπουφέ θα τον καθορίζει ο Γεραπετρίτης. Ήδη περιμένουν πολλοί στην ουρά που είχαν αποκλειστεί από τον Γρηγόρη. Μαθαίνουμε ότι ήδη οι καρέκλες έχουν "κλείσει".

 Ο Δημητριάδης πλήρωσε ακόμα το "εγώ" του που τον είχε οδηγήσει σε μια απίστευτη αλαζονεία εξουσίας. Τα είχε σχεδιάσει όλα, αλλά μάλλον του είχε ξεφύγει η συμπεριφορά του Θείου Κυριάκου, που για να σωθεί ο ίδιος, τον θυσίασε. Το δίδαγμα από αυτήν την ιστορία είναι η κακομοιριά και αγνωμοσύνη όσων τον περίμεναν κάθε πρωί έξω από την πόρτα του γραφείου του για να τον ρωτήσουν αν θέλει καφέ, για να τρέξουν να του τον φέρουν. Άπαντες. Από την εξόντωση Δημητριάδη κερδισμένος βγήκε ο γερόλυκος της νομικής Γιώργος Γεραπετρίτης. Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα είχε πέσει στην δυσμένεια Μητσοτάκη αλλά τώρα "πήρε πάλι τα πάνω του". Σε αυτόν πλέον τρέχουν στα γόνατα όσοι έτρεχαν στον Δημητριάδη.