Τα παραμύθια για την επένδυση σε κτήριο "κουφάρι" της Γλυφάδας από τα αδέλφια Ευμορφίδη της CocoMat. Η είσοδος στο χρηματιστήριο και.... τα θα-θα-θα. Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα!


Του Άρη Σπίνου

Διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον της εταιρείας μπλε κέρδος που μπήκε πριν λίγες μέρες στο χρηματηστήριο για ένα άκρως προνομιακό ακίνητο που αρκετοί έχουν ενδιαφερθεί να προσεγγίσουν επενδυτικά και που έως και αυτή τη στιγμή παραμένει αναξιοποίητο και ημιτελές! Πιο μεγάλο παραμύθι δεν υπάρχει. 

Το κτίριο εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο των “κόκκινων” ακινήτων που διατηρεί στην ιδιοκτησία της η Attica Bank και κατά το παρελθόν ανήκε στον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο και το οποίο είναι αυθαίρετο από τα θεμέλια μέχρι την ταράτσα. Ούτε για κοτέτσι δεν μπορεί να πουληθεί. 




Τις τελευταίες ώρες γράφεται δεξία και αριστερά ότι ηπρο λίγων ημερών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ ενδιαφέρεται για το ακίνητο αυτό. Εάν όσα γράφονται είναι από την φαντασία των συντακτών τότε έχει καλώς. Αν όμως προωθούνται από την εισηγμένη τότε έχει κακώς!  Πρόκειται για την εταιρεία των αδερφών Μάικ και Πωλ Ευμορφίδη, ιδιοκτητών της διεθνούς αλυσίδας πώλησης στρωμάτων και ειδών ύπνου, CocoMat. Το ακίνητο αυτό θα καταρεύσει από μόνο του αφού δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στο ελάχιστο αν δεν υπάρξουν τροπολογίες επί τροπολογιών για να νομιμοποιηθούν οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες του.