Η χώρα που ανθούν οι φαιδρές πορτοκαλέες! Ποιον νυν υπουργό προωθούν για μεταβατικό πρωθυπουργό, που διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια; Ιδού!


Του Άρη Σπίνου

Εάν δεν μου το έλεγε σοβαρός άνθρωπος θα θεωρούσα ότι είναι ανέκδοτο. Ακόμη δεν φτάσαμε ούτε καν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών (για να είμαστε ειλικρινείς οι ανακοινώσεις αναμένονται γύρω στις 20 Αυγούστου και οι εθνικές εκλογές προσδιορίζονται ή την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη του Οκτώβρη) και τα «πρόσωπα» που εκτιμάται ότι θα πρωταγωνιστήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «δίνουν και παίρνουν»!!! 

Ως γνωστόν, ο Ν. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Φυσικά αυτό δεν το πιστεύει κανείς εάν δεν έχει άλλη λύση. Οπότε ευλόγως τα σενάρια, αλλά και οι μεθοδεύσεις, όπως άλλωστε οι σχεδιασμοί και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις, εξελίσσονται αδιαλείπτως!

Με βάση την πρώτη ονοματολογία που δημοσιοποιήθηκε, ο Ι. Στουρνάρας και ο Μαργαρίτης Σχοινάς «κάηκαν» ως πρωθυπουργοί κοινής αποδοχής! Οπότε στη κάδρο μπήκαν «κομματικοί» με προφίλ κοινής αποδοχής!

Για να ξέρετε, όπως με ενημερώνουν πολύ καλά και εκ των έσω πληροφορημένες πηγές, 2 πολύ ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα  έχουν αποφασίσει να στηρίξουν ΕΑΝ και ΟΤΑΝ οι συνθήκες το επιβάλουν, τον Νίκο Δένδια , ως μεταβατικό πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, ως προς το κατά πόσον θα τον εγκρίνει ο Ανδρουλάκης, έχω βάσιμες αμφιβολίες. Εκτός και αν τα συμφέροντα από τις ΗΠΑ του τον επιβάλουν.