Όσο κάνει ένα 6οροφο στην Βουλιαγμένη! Η άγνωστη εταιρεία ΡΕΤΑΣ πήρε σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα της Ελλάδος με 4,2 εκατ ευρώ το "φιλέτο" του Πειραιά! Τα ερωτήματα και οι απορίες.


Του Άρη Σπίνου

Μια άγνωστη στην πιάτσα Τεχνική εταιρεία ΡΕΤΑΣ, με έδρα το Χαλάνδρι, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 να είναι ο τελικός πλειοδότης για το εμβληματικό κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, που συνορεύει με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο. Από μία αναζήτηση στο διαδίκτυο η "δράση της" είναι ιδιαίτερα φτωχή και ολοκληρώνεται με το χτίσιμο μερικών διαμερισμάτων. Επιπλέον διαπιστώσαμε ότι έχει να αναρτήσει δημόσια ισολογισμό από το 2015. 

Το ακίνητο, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 1, στον Πειραιά, απέναντι από την Αγία Τριάδα, είχε αρχική τιμή εκκίνησης είχε 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ κατακυρώθηκε,  στα 4,250 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία “Ρέτας”.


Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο το διεκδικούσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, προκειμένου να στεγάσει τα γραφεία και να διαμορφώσει πολυχώρο, βιβλιοθήκη κλπ. Μέχρι στιγμής, η ΕΕΕ δεν έχει ανακοινώσει αν είναι ο νέος ιδιοκτήτης ή αν το κτήριο που διεκδικούσε περιήλθε σε άλλο επενδυτή.

Το κτήριο διαθέτει χώρους για γραφεία 4.500 τετραγωνικών μέτρων και είναι χτισμένο σε οικόπεδο 900 τμ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο υπήρχαν πληροφορίες ότι το κτήριο, εκτός από την ΕΕΕ, είχαν δείξει και άλλοι εφοπλιστικοί κύκλοι, που είχαν συγκεντρώσει και άλλα ακίνητα στην περιοχή του Πειραιά.

Είναι απορίας άξιο τελικά εάν η ΡΕΤΑΣ ενεργούσε για λογαριασμού άλλου και ποιος είναι ο άλλος. 

Πάντως μεσιτικοί κύκλοι της αγοράς λένε ότι το κτήριο... πουλήθηκε τσάμπα!