Δικονομική πρωτοτυπία! "Φρένο" από την εισαγγελία στους 107 αξιωματικούς της πυροσβεστικής που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την μεγάλη φωτιά στην Βαρυπόμπη. "Ο εισαγγελέας θέλει να μελετήσει καλύτερα τα στοιχεία της υπόθεσης και θα σας ενημερώσουμε"


Του Άρη Σπίνου

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν τότε θα αποτελεί σπάνιο δικονομικό φαινόμενο! 

Σύμφωνα με  πληροφορίες του edolio5,  οι αξιωματικοί που είχαν λάβει κλήσεις για να καταθέσουν ως ύποπτοι ειδοποιούνται ο ένας μετά τον άλλο από την γραμματεία του αρμόδιου εισαγγελέα να μην προσέλθουν να καταθέσουν καθώς ο εισαγγελέας θέλει να μελετήσει καλύτερα την δικογραφία. 

Η κλήση των 107 αξιωματικών ήταν στο πλαίσιο έρευνας που γίνεται για τις τυχόν ευθύνες των υπευθύνων που είχαν για την μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και το Τατόι η οποία προκάλεσε την καταστροφή περιουσίων και μεγάλων δασικών εκτάσεων.

Γεγονός είναι ότι η κλήση για ανωμοτί καταθέσεις, δηλαδή ως ύποπτοι, είχε προκαλέσει σάλο στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν στο edolio5 ότι τέτοιο μπρος πίσω της κλήσης για κατάθεση αποτελεί πρωτοτυπία. Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να παραμείνει προς κλήση ο ύποπτος αλλά να καταθέσει σε μεταγενέστερο χρόνο εάν προέκυψαν νέα στοιχεία που πρέπει να λάβει υπόψιν του ο εισαγγελέας.