Το συνάλλαγμα, τα δάνεια, η Κύπρος και ο συγγενής! Για τον νεκρό Τράγκα όλοι "έτρεξαν με 1000" αλλά για τον εν ζωή "Βενεζουελάνο" Δουζόγλου... όπισθεν ολοταχώς! Έχει βγάλει αράχνες επί 8 χρόνια ο έλεγχος για το πόθεν έσχες του "Mr αγοράζω ότι βρίσκω"! Γιατί το ανέχεται ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα Χαράλαμπος Βουρλιώτης ;


Του Άρη Σπίνου

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι καταγγελίες στην Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος είναι πολλές και εξετάζονται κατά την προτεραιότητα της βαρύτητας που έχει η κάθε μία από αυτές. Εδώ όμως τα πράγματα μπερδεύονται και γίνονται περίεργες σκέψεις για την τραγική καθυστέρηση που υπάρχει.  Ο ομογενής επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα του Μαδούρο, των Στρατηγών και της μαύρης αγοράς,  έγινε γνωστός στη χώρα μας λόγω της επενδυτικής του εισβολής στα ακίνητα, από τα σπίτια της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Μύκονο μέχρι τα ξενοδοχεία Πεντελικόν στο Κεφαλάρι και πρώην Lydra Marriot στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς και πλήθος άλλων αστικών και επαγγελματικών ακινήτων στο Ψυχικό, στο κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή!

Το περίεργο εκτός των άλλων είναι πως ο επιχειρηματίας Δουζόγλου, ο οποίος σχετίζεται και με παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που εμπλέκεται με το περίφημο σύστημα C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004,  απέκτησε πάρα πολλά πανάκριβα ακίνητα μέσα από εισαγωγή συναλλάγματος, τα αφήνει και γεμίζουν ποντίκια!

Απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες, του edolio5 που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 7 χρόνια οι αρμόδιες αρχές ψάχνουν το πόθεν έσχες του εν λόγου Κυρίου. Του Τράγκα τα βρήκαν όλα σε 10 μέρες. 

Όπως σημειώνουν οι πηγές αυτές στο edolio5 εσχάτως μετά από την 8ετη ύπνωση της υπόθεσης υπογράφηκαν από τον επικεφαλής της Αρχής κ. Βουρλιώτη 5 επιστολές που εστάλησαν στις αρμόδιες ανεξάρτητες Αρχές, της Βενεζουέλας, των ΗΠΑ, της Ελβετίας, των Παρθένων Νήσων και της Κύπρου, από τις οποίες ζητείται συνδρομή στην έρευνα για πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τεράστιου ύψους, διά της παροχής κρίσιμων στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών, οικονομικών – επιχειρηματικών συναλλαγών καθώς και εξωχώριων εταιρειών που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση υπόθεση!


Μετά από καταγγελίες και στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Αρχής για το ξέπλυμα, κατ’ αρχήν διερευνάται στην Κύπρο ένα δαιδαλώδες, όπως το χαρακτηρίζουν, πλέγμα εταιριών στις οποίες εμπλέκεται πρόσωπο πρώτου βαθμού συγγενείας με τον. Δουζόγλου, ενώ φέρονται οι εταιρείες αυτές να συνδέονται με άλλα εταιρικά σχήματα στον Παναμά! Μακάρι ο άνθρωπος να αποδειχτεί τέρας αληθείας και ο πιο έντιμος του κόσμου. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Επιπροσθέτως μαθαίνουμε ότι διερευνάται ένα έμβασμα πολλών εκατομμυρίων ύποπτης προέλευσης που ακολούθησε την διαδρομή Βενεζουέλα- Μαϊάμι – Ζυρίχη – Αθήνα και το οποίο θεωρείται κρίσιμο και σημαντικό.

Κατά τις ίδιες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, στο επίκεντρο της έρευνας από την Αρχή έχει τεθεί και ένα δάνειο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που ο ομογενής – εκ Βενεζουέλας- επιχειρηματίας έχει λάβει από Αμερικανική τράπεζα.