Ο γυαλάκιας τραπεζίτης του 8%! Οι επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις σε επιχειρήσεις και το "αντίδωρο"! Ο πορτιέρης της Συγγρού που βρίσκει τους πελάτες.


Του Άρη Σπίνου

Αρχίζει κα βρομίζει η κατάσταση με τον γυαλάκια τραπεζίτη. Όχι τόσο για τις προσωπικές του ιδιομορφίες σε εντελώς... προσωπικό επίπεδο αλλά για το 8% που παντελωνιάζει έναντι των δανείων που δίνει.  Παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια πολιτική επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων από τις συστημικές τράπεζες, προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, πολλούς και διάφορους, γνωστούς από το παρελθόν, «εκλεκτούς» και «ημέτερους»!

Είναι πλέον πασιφανές πως οι αξιότιμοι κύριοι τραπεζίτες, την ώρα που έχουν κλειστή τη στρόφιγγα παροχής ρευστότητας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ανοίγουν τους κρουνούς των χρηματοδοτήσεων στους στενούς διαχρονικούς τους φίλους, τους διαβόητους «δημοσιοσχετίστες» που έκαναν καριέρα στηριγμένη στις πλάτες του τραπεζικού συστήματος εν μέσω ρυθμίσεων και ειδικών σχέσεων αγοράς και πώλησης περιουσιακών στοιχείων! Αυτός είναι πλέον ο κανόνας.  Με τον γυαλάκια όμως έχει ξεφύγει κάθε λογική. Μας λένε στο edolio5 άνθρωποι που πήραν δάνειο ότι όλο το παιχνίδι το έκανε ένας πορτιέρης που εργάζεται σε στριπτιζάδικο στην Λεωφόρο Συγγρού. Βλέπεται η μοιραία σχέση του με τον τραπεζίτη του άνοιξε πόρτες! 

Συνεχίζεται το ρεπορτάζ με ήχο! Εμείς σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει κάτι περί αυτού που έγινε και η αφορμή για να ανοίξουν στόματα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ. 

Οι βόλτες του "γυαλάκια" τραπεζίτη στα στριπτιζάδικα της Λεωφόρου Συγγρού το Σαββατόβραδο και η στάση για Hot Dog! Η παρέα του... ήταν όλα τα λεφτά!