Άρχισε η δίκη για την δολοφονία της Καρολάιν! Κατέθεσαν οι αστυνομικοί που "μπήκαν στην υπόθεση" από την πρώτη στιγμή. Οι διαμαρτυρίες του Αναγνωστόπουλου και οι ερωτήσεις του πρόεδρου!


edolio5 team

Σχεδόν βέβαιοι από την πρώτη στιγμή πως δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν ήταν ο σύζυγός της κατέθεσαν πως ήταν οι αστυνομικοί οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού. Ωστόσο, η σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, αφού είχαν περάσει 37 ολόκληρες ημέρες, στο μνημόσυνο της άτυχης κοπέλας στην Αλόννησο. Όλο αυτό το διάστημα, όπως φαίνεται, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να «δέσουν» την υπόθεση, αφήνοντας τον κατηγορούμενο πιλότο να εκτίθεται στα ΜΜΕ, με τους ισχυρισμούς του περί δήθεν ληστείας.

Η ομολογία του κατηγορουμένου ήρθε να επιβεβαιώσει απλώς τις υποψίες που από την αρχή στρέφονταν εις βάρος του.

«Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο τρίτος αστυνομικός που εξετάστηκε από τους δικαστές.

Υπεράσπιση: Πόσο σημαντική ήταν η παράδοση του κινητού από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτό έγινε αφού τελείωσαν όλα τα άλλα. Η ομολογία του ήταν πολύ σημαντική.

Πολιτική Αγωγή: Προ της ομολογίας του υπήρχε η βεβαιότητα για την εμπλοκή του;

Μάρτυρας: Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός ήταν ο δράστης.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουγε προσεκτικά την κατάθεση του αστυνομικού, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που παρενέβη στη διαδικασία προς ενίσχυση των ισχυρισμών του. Αυτό έκανε και κατά τη διάρκεια της εξέτασης της φίλης της Καρολάιν, όταν εκείνη μίλησε για την ασφυκτική σχέση που είχε ο κατηγορούμενος με την 20χρονη, αποκόπτοντάς την από τους δικούς της ανθρώπους. Όπως χαρακτηριστικά είπε η κοπέλα, η ίδια και η γυναίκα που έμενε δίπλα στο ζευγάρι ήταν οι μόνες που είχαν επαφές με το θύμα.

«Όσο τη γνώριζα στην Αλόννησο, ήταν παρά πολύ κοινωνική, απίστευτα κοινωνική. Όταν ήρθε στην Αθήνα άρχισε να απομονώνεται παρά πολύ. Οι σχέσεις που είχε ήταν μόνο με εμένα και τη γειτόνισσά της… Είχαμε αρκετά αραιές συναναστροφές. Σπάνια βρισκόμασταν μόνες μας. Συνήθως βρισκόμασταν με την παρουσία του κατηγορουμένου. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι ο είχε ένας άμεση πρόσβαση στα social media του άλλου… Στη σχολή της πήγε δύο φορές. Μου είχε πει ότι την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική» είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως η 20χρονη «με το παιδί της είχε σχέση λατρείας, την είχε αγκαλιά όλη την ώρα».

Η Καρολάιν ήταν μια κοπέλα δυναμική αλλά κλειστή ως άνθρωπος. Γι' αυτό δεν είχε αναφέρει ποτέ προβλήματα στον γάμο της. Άλλωστε, ακόμη κι όταν έβλεπε τη φίλη της, «δεν μπορούσε να έρθει ποτέ μόνη της κάπου και ερχόταν με ταξί που είχε φιλικό πρόσωπο του κατηγορουμένου». Η μάρτυρας θυμήθηκε μάλιστα την τελευταία συνάντησή της με την Καρολάιν, στην οποία ξαφνικά εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος.

Μάρτυρας: Ήρθε ο κατηγορούμενος απροσδόκητα εκεί που ήμασταν. Δεν είχαν συνεννοηθεί να έρθει. Απλώς τον είδαμε μπροστά μας. Είτε του το είπε ο φίλος του με το ταξί είτε από την εφαρμογή του κινητού.

Πρόεδρος: Έδειξε έκπληξη η Καρολάιν;

Μάρτυρας: Έδειξε δυσαρέσκεια.

Εισαγγελέας: Προσπαθώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να γίνεται υποχείριο της διάθεσης του κατηγορουμένου.

Μάρτυρας: Εγώ ίσως σκέφτηκα ρομαντικά και σκέφτηκα ότι για τον έρωτα γίνονται θυσίες. Ίσως να μην ήθελε να συζητάει μαζί μου πράγματα που τη βαραίνουν, αλλά πράγματα κοντά στην ηλικία μας. Το μόνο που μου είχε πει μια φορά σπίτι μου είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχω μια τέλεια ζωή και κάνουν λάθος. Ήταν ένας άνθρωπος με φοβερή αξιοπρέπεια, δεν μιλούσε γιατί δεν ήθελε να πέσει στα μάτια μου, να μη φανεί ότι χειραγωγείτο.

Εισαγγελέας: Είχατε πει ότι σας έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ενεργούσε στη ζωή της. Είχατε πει ποτέ ότι διαφωνείτε;

Μάρτυρας: Ναι, της το είχα πει. Δεν μου έδωσε το ελεύθερο να σχολιάζω, συνήθως ανακοίνωνε τις καταστάσεις. Της είχα πει ότι θα ήταν καλό να προσέχει τον εαυτό της.

Εισαγγελέας: Σας είχε εκφράσει την επιθυμία της να ζήσει ανεξάρτητα;

Μάρτυρας: Το να εγκαταλείψει τον σύζυγο της όχι, αλλά το να ζήσει ανεξάρτητα φαινόταν από τις πράξεις της.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είναι μια νοικοκυρά και μια μητέρα μόνο, όπως την ξέρετε σαν χαρακτήρα; Μας περιγράφετε μια δυναμική κοπέλα.

Μάρτυρας: Όχι, δεν ταίριαζε η προσωπικότητά της.

Οι απαντήσεις, ωστόσο, της μάρτυρος φαίνεται πως δεν έβρισκαν σύμφωνο τον κατηγορούμενο, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για να της απευθύνει ο ίδιος ερωτήσεις...

Κατηγορούμενος: Ο χαρακτηρισμός «χειριστικός» που τον ακούω συνέχεια… Από τον Σεπτέμβρη γυρνώντας από το νησί ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή. Τι πιο όμορφο να βγαίνουν δυο φίλες κάθε Παρασκευή; Υπήρχε κάποια στιγμή οποιαδήποτε Παρασκευή που να είχε κάποιο πρόβλημα η Καρολάιν και δεν μπορούσε να έρθει; Είχε κάποιο περιορισμό από εμένα;

Μάρτυρας: Όχι, για τις Παρασκευές δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.

Κατηγορούμενος: Το μαγαζί το είχα διαλέξει εγώ ή εσείς;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι πώς το διαλέξαμε.

Κατηγορούμενος: Στις εξόδους σας υπήρχε η οποιαδήποτε αναφορά στο τι θα ξοδέψει;

Μάρτυρας: Όχι.

Κατηγορούμενος: Από πού υπήρχε ο οικονομικός έλεγχος;

Μάρτυρας: Μπορεί να είχε ελευθερία από τους δικούς της.

Κατηγορούμενος: Στη διάρκεια των εξόδων σας υπήρχε οποιαδήποτε πίεση ως προς τι ώρα θα γυρίσετε ή με ποιον είστε;

Μάρτυρας: Όχι, αλλά έτσι κι αλλιώς η εστίαση έκλεινε συγκεκριμένη ώρα.

Κατηγορούμενος: Σε ένα μεγάλο διάστημα του τελευταίου χρόνου ίσως να ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος εκτός από μένα που είχε καθημερινή επαφή. Έγινε οποιαδήποτε στιγμή αναφορά σε κακή συμπεριφορά, σε έλλειψη σεβασμού, αγάπης, ενδιαφέροντος; Έστω να σας είπε ότι την αγνόησα μια μέρα ή ότι δεν την αγαπάω...

Μάρτυρας: Όχι. Ήξερα για κάποιους τσακωμούς, αλλά είναι εύκολο σ' αυτή την ηλικία να μπερδεύει κάποιος την αγάπη με τον έλεγχο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου.