Η δουλειά του Αιώνα για την Εκκλησία! Ο Ιερώνυμος το κάνει όπως ο Λάτσης! Σε 3000 στρέμματα στο σχιστό θα χτιστούν της "Παναγιάς τα μάτια"! 1 δις ο προϋπολογισμός του έργου που θα ξεκινήσει και θα τελειώσει του... "Αγίου ποτέ". Όλα τα ονόματα και οι εταιρείες που συμμετέχουν στην "μεγάλη δουλειά"!


Του Άρη Σπίνου

Όλα έτοιμα και τακτοποιημένα.Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης των 3.000 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Σχιστό, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 εντός του μήνα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.

Με μοναδικό μέτοχο την Εκκλησία της Ελλάδος  η Σχιστό Α.Ε. (έτσι θα ονομάζεται η εταιρεία) με πρόεδρο του Δ.Σ. τον Ιερώνυμο, πατάει γκάζι για την εφαρμογή ενός σχεδίου, του οποίου ο προϋπολογισμός φτάνει το 1 δις ευρώ εκατομμύρια και θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο της εκκλησίας και από άλλες πηγές χρηματοδότησης που προς το παρόν είναι άνγωστες. 

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αξιοποίησης της έκτασης έχει οριστεί ο Θανάσης Χριστόπουλος, γνωστός από τη θητεία του στην Prodea, πρόεδρος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αντιπρόεδρος ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Νικόλαος Φαρμάκης και ανάμεσα στα μέλη ξεχωρίζει ο Χρήστος Μαραφάτσος, Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας γνωστός για τη συνεργασία του με τον Τραμπ και ο Βασίλης Ανδρικόπουλος. Ο τελευταίος έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, CEO των Green Cola και Noval Property της Viohalco, αναπληρωτής CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και στέλεχος της Diageo, ενώ επί του παρόντος είναι μέλος στα διοικητικά συμβούλια της Premia και της Καραμολέγκος.

Για την αξιοποίηση των 3.000 στρεμμάτων έχει προταθεί σχέδιο νέας χωροθέτησης με μεικτές χρήσεις, δηλαδή την κατασκευή πύργων γραφείων και κατοικιών, αποθηκών και χώρων στάθμευσης, logistics, εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, χώρου μνήμης, ιατρικού κέντρου, πρατηρίου καυσίμων, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει την επέκταση του Περιβαλλοντικού Πάρκου Αναψυχής στα διπλάσια τετραγωνικά σε σχέση με σήμερα. Όποιος διαβάζει τους σχεδιασμούς του έργου γρήγορα καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνουν ποτέ. "Ο Λάτσης με την επένδυση του Ελληνικού δημιούργησε την σχολή του αέρα." είπε στο edolio5 γνωστός μεσίτης.