Έρευνες στην Αλβανία για τον εμπλεκόμενο που διέφυγε, στη δολοφονία του Άλκη! Οι καταθέσεις των αστυνομικών και οι απολογίες των συλληφθέντων. "Κομματάρχισα" βουλευτή στις Κυκλάδες η μάνα του "Αθηναίου".


edolio5 team

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα που εκδόθηκε για τη σύλληψη του 20χρονου Αλβανού που διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Aπό το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας, επιβεβαιώθηκε η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μάλιστα, οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις, όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών

«Στις 23.30 ξεκίνησαν για την επίθεση τρία αυτοκίνητα. Στο καθένα επέβαιναν από τέσσερα άτομα. Έκαναν περιπολίες στα στενά του Χαριλάου αναζητώντας οπαδούς του Άρη. Στην οδό Πλαστήρα το τρίτο αυτοκίνητο έστριψε στην οδό Γαζή. Από το όχημα βγήκαν έξω τρία άτομα και ρώτησαν την παρέα του Άλκη τι ομάδα είναι. Απάντησαν “Άρης”. Στο μεταξύ, είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα και βγήκαν τα άτομα έξω και κινήθηκαν προς την παρέα του Άλκη. Οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Ο Άλκης και δύο φίλοι του δέχτηκαν άγρια χτυπήματα», ανέφεραν οι αστυνομικοί.

«Αυτός που έφυγε στην Αλβανία κρατούσε μαχαίρι, τέσσερα άτομα είχαν σιδερένιους σωλήνες, ο ένας ξύλινο στειλιάρι και ο άλλος δρεπάνι, με το οποίο χτύπησε το θύμα και τους δύο φίλους του. Αυτός με το μαχαίρι τραυμάτισε κι αυτός το θύμα και τους δύο φίλους του», πρόσθεσαν.

Για τον 21χρονο που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι αναφέρεται ότι είχε τραυματιστεί στο παρελθόν σε περιστατικό οπαδικής βίας. «Πριν από έναν χρόνο δέχτηκε επίθεση στον Φοίνικα από οπαδούς του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο νοσοκομείο. Έλεγε από τότε σε κύκλους του ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που υπέστη», τονίζεται από τις ίδιες πηγές. Ο συγκεκριμένος δράστης, τον οποίο «έδειξαν» οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις Αρχές.

Εκτός όμως από τον 21χρονο με το δρεπάνι, υπάρχει και συλληφθείς που φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και τραυμάτισε την παρέα του Άλκη. Μάλιστα, φέρεται να τραυματίστηκε και ο ίδιος στο χέρι κατά λάθος κατά την επίθεση. «Ναι, ήμουν στο ένα αυτοκίνητο και είχα μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκα σε έναν εκ των δύο παθόντων, προκαλώντας του δύο τραύματα στο πόδι. Δεν επιτέθηκα, όμως, στον θανόντα. Από το δικό μου μαχαίρι τραυματίστηκα στο χέρι και συγκεκριμένα στον δείκτη του δεξιού μου χεριού» δήλωσε.

Σήμερα οι απολογίες των 8 συλληφθέντων

Ξεκινούν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι καταθέσεις των κατηγορουμένων για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. O κύκλος των απολογιών θα διαρκέσει από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του αδικοχαμένου παιδιού αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, ενώ με ενδιαφέρον για την τελική έκβαση της υπόθεσης αναμένεται η ταυτοποίηση του κατ' εξοχήν δράστη της δολοφονίας του άτυχου φοιτητή, τη στιγμή που οι οκτώ συλληφθέντες «δείχνουν» μέχρι τώρα ως υπαίτιο τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ. και ως «εγκέφαλο» της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό.

Οι οκτώ από τους εμπλεκομένους -σύμφωνα με τα αρχικά εντάλματα σύλληψης- είχαν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Τετάρτη, ενώ ένας 25χρονος Έλληνας καταζητούμενος παρουσιάστηκε χθες στον ανακριτή συνοδεία δικηγόρου. Ο επονομαζόμενος και «Αθηναίος» προσήλθε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αυτομάτως ενεργοποιήθηκε το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων για την υπόθεση στους 11.

Πάντως, σύμφωνα με τα δεδομένα, ένας από τους συλληφθέντες φέρει τραύμα από μαχαίρι στην παλάμη, ωστόσο οι Αρχές εκτιμούν ότι το τραύμα του έχει προκληθεί από το ίδιο μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο 19χρονος. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να είναι το ίδιο άτομο που φαίνεται στο οπτικό υλικό να χτυπά με μανία τον αιμόφυρτο Άλκη.

Πήρε προθεσμία για την απολογία του ο 25χρονος «Αθηναίος»

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 25χρονος που παραδόθηκε στις Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης και για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ΕΛ.ΑΣ. για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η μητέρα του φερόμενου ως Αθηναίου είναι γνωστό πολιτικό στέλεχος στις κυκλάδες και κομματάρχισα βουλευτή στην περιοχή.

Η δικηγόρος του ανέφερε: «Θέλησε να παραδοθεί στις Αρχές, βρέθηκε στη διάθεσή τους και ήρθε χθες. Παρουσιάστηκε, έγινε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και σήμερα ζήτησε προθεσμία. Το ότι παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία.

«Έκανα μαλ... Ξέχασα το δρεπάνι»

Την ίδια στιγμή, αποσπάσματα από την απολογία -μέσω υπομνήματος- του 23χρονου Αλβανού ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Ο 23χρονος φέρεται να παραδέχεται πως ήταν παρών στην εγκληματική επίθεση, ωστόσο αρνήθηκε ότι πήρε μέρος στη δολοφονία του άτυχου 19χρονου, «δείχνοντας» ως δράστη τον 21χρονο Έλληνα με τα αρχικά Γ.Κ.

Στην απολογία του ο 23χρονος προφυλακισμένος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ., ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Έκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι"».

Στο ίδιο απολογητικό υπόμνημα, ο 23χρονος Αλβανός περιγράφει τον εαυτό του και τους συγκατηγορουμένους του ως «θύματα του φανατισμού» και προσθέτει πως «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού φτάσανε στον Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».