Δεν ήταν ο παππούς και η εγγονή! Ήταν ο Κούστας με την σύζυγο του Δημητρούλα σε μια επίδειξη χλιδής με πράσο και σελινόριζα και καλεσμένους όσους χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι... του ζεύγους.


Του Άρη Σπίνου

Ο κάθε λιμοκοντόρος που χρωστάει σε τράπεζες, ασφαλιστικά  ταμεία δεκάδες εκατομμύρια ήταν εκεί. Μόνο ως επίδειξη αλαζονείας και παρουσίασης με καμάρι της κατά 37 χρόνια νεότερης συζύγου, ο «Δόκτωρ» Κούστας, γνωστός και ως «γιατρός» μετά της νέας του νόμιμης συντρόφου αποκαλούμενης και … «Δημητρούλας»  ανέδειξε τις ισχυρές πτυχές της προσωπικότητας της, σε μια άνευ προηγουμένου σύγχρονης εκδοχής του «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου, προέβησαν στην διοργάνωση χριστουγεννιάτικου πάρτι της χλιδής, στο Μουσείο Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς!

Και νά ‘σου οι γαρίδες με ούζο, το καβούρι πάνω σε ξεροψημένο μπριός με βασιλικό και φυσικά χριστόψαρο με πράσο και σελινόριζα για κυρίως!!! Η πλήρης επιστροφή στις εποχές της ασυδοσίας, της υπερβολής, των μαϊντανών, των περιοδικών του Κωστόπουλου και του Λυμπέρη και ενός lifestyle που οδήγησε στα θαλασσοδάνεια, στην κατάρρευση των τραπεζών και τα μνημόνια!!!

Βάζα- έργα τέχνης, με εκατοντάδες κόκκινα τριαντάφυλλα που ταίριαζαν απολύτως με το κατακόκκινο βελούδινο κοστούμι της οικοδέσποινας Δημητρούλας Μέρμηγκα!

Και το χειρότερο είναι ότι με την ακραία προκλητική συμπεριφορά τους, όλοι αυτοί οι ακαλλιέργητοι επιδειξιομανείς, με διαβατήριο και ταυτότητα ύπαρξης μόνο το χρήμα, που το απέκτησαν εύκολα, και τίποτε άλλο, δημιουργούν ρωγμές στη βάση της κοινωνίας και ευλόγως επιφέρουν τον διαχωρισμό «Εμείς» και «Εκείνοι»!

Αδιάβαστοι όντες, χωρίς παιδεία και ηθικές αξίες, ούτε συναίσθηση του πλησίον, δεν συνειδητοποίησαν ούτε αντελήφθησαν τίποτε από το δράμα μιας χώρας για περισσότερο από μια δεκαετία!