Ο έμπορος αυτοκινήτων, τα 60.000 ευρώ και το ραντεβού στο Βραχάτι από την σύζυγο του! "Έδωσε" τους 3 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών Κορίνθου που τον βοήθησαν να αποδράσει όταν συνελήφθη. Η προφυλάκιση και ο "πόλεμος" μεταξύ του δικηγόρου Ρομπότη και της Ένωσης Εισαγγελέων.


Του Άρη Σπίνου

3 σωφρονιστικοί των φυλακών Κορίνθου μεταξύ των οποίων και ο Αρχιφύλακας μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό, ως κρατούμενοι, αφού  κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Κορίνθου με την κατηγορία ότι συμφώνησαν να εισπράξουν 60.000 ευρώ προκειμένου να διευκολύνουν την απόδραση του κρατουμένου, ο οποίος πράγματι κατάφερε προσωρινά να βγει από τη φυλακή, το μεσημέρι της 11ης Νοεμβρίου. 

Μετά την απόφαση ο γνωστός δικηγόρος του αρχιφύλακα που κατηγορείται για την υπόθεση, Γιώργος Ρομπότης κατήγγειλε ότι η δικογραφία εις βάρος τους βασίζεται εξ ολοκλήρου στις καταθέσεις – μαρτυρίες του δραπέτη και της εν διαστάσει συζύγου του. Στοιχείο που, σύμφωνα με την υπεράσπιση , θέτει εν αμφιβόλω το σύνολο της δικογραφίας που σχημάτισε για την υπόθεση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα είπε ότι : «…οι διακονούντες την Δικαιοσύνη, όταν αρνούνται ή αδυνατούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εξετάσουν εξονυχιστικά, αμερόληπτα και ανεπηρέαστα την υπόθεση, ευτελίζουν τον ίδιο τον θεσμό αντί να τον υπηρετούν»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μιλάει για απρεπείς δηλώσεις που βάλλουν κατά της αμεροληψίας των δικαστικών λειτουργών: “..Με αφορμή απρεπείς δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης στα πλαίσια εκκρεμούς ανακριτικής υπόθεσης, που έλαβαν χώρα στον ηλεκτρονικό τύπο της Πελοποννήσου, υπενθυμίζουμε τα εξής: Η ιδιότητα του «συλλειτουργού» της Δικαιοσύνης προϋποθέτει το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων και την αυτοσυγκράτηση στο ύφος και την ένταση της κριτικής. Δημόσιες δηλώσεις που προσβλητικά και εντελώς αβάσιμα βάλλουν κατά του ήθους και της αμεροληψίας των δικαστικών λειτουργών, συνιστούν προσπάθεια χειραγώγησης που δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσής μας στη συνάδελφο, ανακρίτρια Κορίνθου και ενημερώνουμε το ηλεκτρονικό μέσο και τον οικείο δικηγορικό σύλλογο.” 

Ο 45χρονος κρατούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή το 2020 κατηγορούμενος για απάτες που διέπραξε το διάστημα που λειτουργούσε μάντρα πώλησης αυτοκινήτων στην περιοχή της Κορίνθου. Κατάφερε να αποδράσει την 11η Νοεμβρίου και τέσσερις ημέρες αργότερα συνελήφθη σε νοικιασμένο διαμέρισμα στην περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.


Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που ακολούθησε για τις συνθήκες της απόδρασης, ο 45χρονος κατέθεσε ότι πλήρωσε 30.000 ευρώ στον αρχιφύλακα της Κορίνθου και δύο ακόμα υπαλλήλους προκειμένου να τον βοηθήσουν να αποδράσει. Αλλες 30.000 ευρώ θα τους κατέβαλλε, όπως είπε, μετά την έξοδό του από τη φυλακή.

Στην κατάθεση φέρεται να υποστήριξε πως «…στις 9 Νοεμβρίου ο … μου είπε ότι έχει κανονίσει τη δουλειά της απόδρασής μου και ότι όλη η δουλειά θα κοστίσει 60.000 ευρώ. Δεδομένου ότι τα χρήματα ήταν πάρα πολλά και ήθελα να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου τα πάρει χωρίς να με βοηθήσει, μου πρότεινε να του δώσω αρχικά 30.000 ευρώ και μόλις καταφέρω να αποδράσω να του δώσω τα υπόλοιπα».


Είπε ακόμα ότι την παράδοση των χρημάτων έκανε η σύζυγός του, σε άτομο στο Βραχάτι. Για τη στιγμή της απόδρασης κατέθεσε: «Ο ..… φορώντας τη μάσκα του και με κατεβασμένο το κεφάλι προς το έδαφος μου είπε χαμογελώντας: “Καλά να περάσεις, προσοχή μεγάλη. Μετά τις 3 μ.μ. σηκώνεσαι όρθιος από εκεί που είσαι γυρίζω την πλάτη μου και πατάς το μπουτόν”». Την αφήγηση του 45χρονου επανέλαβε σε γενικές γραμμές και η εν διαστάσει σύζυγός του.