Όλα δείχνουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι το "ταβάνι" των 15 ετών κάθειρξης που προβλέπει ο Π.Κ! "Καταπέλτης" ο εισαγγελέας Μαστραντωνάκης για την Κακαράντζουλα. "Είχε πρόθεση ανθρωποκτονίας". Η δικαίωση του συνηγόρου κατηγορίας Απόστολου Λύτρα.


Του Άρη Σπίνου

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα - ούτε σε κουρέλια». Ήταν η στιγμή που «έσπασε» ακόμη και ο εισαγγελέας της Έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας. Όταν χρειάστηκε να δείξει στο δικαστήριο τις φωτογραφίες από τα ρούχα που φορούσε η 35χρονη Ιωάννα, την ώρα της επίθεσης, ο εισαγγελικός λειτουργός «λύγισε» και ο ίδιος, καθώς δύσκολα μπορούσε να κρύψει την ταραχή και τον αποτροπιασμό του.

Ο εισαγγελέας, ζητώντας την ενοχή της 36χρονης κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμφανίστηκε βέβαιος πως στην πράξη της αυτήν ωθήθηκε από «ανθρωποκτόνο εγωισμό και ποταπά κίνητρα

Ούτε για μία στιγμή δεν μετάνιωσε γι' αυτό που είχε αποφασίσει να κάνει η κατηγορουμένη, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό. «Την παραμονή, η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη για να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες τις συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη - απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα», ανέφερε ο εισαγγελέας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η 36χρονη είχε ζητήσει άδεια από τη δουλειά της για την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά την αποχώρησή της από το σημείο.

Η αναφορά του εισαγγελέα σε ανθρωποκτόνο εγωισμό της κατηγορουμένης έκανε τις φίλες και τους συγγενείς της Ιωάννας που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της να ξεσπάσουν σε λυγμούς.

Ο εισαγγελέας, μιλώντας για τις μόνιμες βλάβες που υπέστη η Ιωάννα, απευθύνθηκε στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους, λέγοντας: Δεν θυμάμαι ποιες να απαριθμήσω πρώτες από τις τόσες που ακούσαμε.

H δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 26 Οκτωβρίου με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ, μετά τη διακοπή της διαδικασίας, το μεσημέρι, η Ιωάννα δήλωσε: "Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της δικαιοσύνης μέχρι σήμερα η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλει η Έφη Κακαράντζουλα"

Ύστερα από πέντε συνεδριάσεις, η υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην κοινή γνώμη και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης της Ιωάννας πλέον από σήμερα μετρά αντίστροφα για την ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι σε πολλές φάσεις της δίκης έδειξαν να ταράζονται απ' όσα υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται το θύμα της επίθεσης.

Αν το δικαστήριο κηρύξει ένοχη την Έφη, όπως εισάγεται, η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι αυτή των 15 ετών κάθειρξης, ενώ, αν γίνει δεκτή η θέση της υπεράσπισης για μετατροπή σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τότε το ανώτατο όριο ποινής είναι τα 10 έτη.

Όπως εκτιμάται η απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να αναμένεται σε επόμενη συνεδρίαση καθώς μετά την εισαγγελική πρόταση ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων.