Περιγελούν την δικαιοσύνη! 7η αναβολή στην δίκη Σαββίδη που είχε μπει σαν "Ρίνγκο" στον αγωνιστικό χώρο! Άφαντος ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης που το δικαστήριο τον έχει κρίνει ως βασικό μάρτυρα, ενώ το τι έχει γίνει το έχει δει όλη η Ελλάδα σε ζωντανή σύνδεση!


Του Άρη Σπίνου

Η απουσία βασικών μαρτύρων του κατηγορητηρίου οδήγησε σε νέα αναβολή, 7η κατά σειρά (!)  στη δίκη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος οπλοφορώντας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στον πολυσυζητημένο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018.

Μεταξύ αυτών που απουσίαζαν αδικαιολογήτως από την αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης -όπου ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα η δίκη ύστερα από έξι αναβολές που προηγήθηκαν- ήταν ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης, Γιώργος Κομίνης όπου το δικαστήριο τον θεωρεί βασικό μάρτυρα για να περιγράψει τι έγινε λες και δεν είδε όλη η Ελλάδα σε ζωντανή σύνδεση τι έχει συμβεί. Γιατί τέτοια εμμονή στην παρουσία Κομίνη αφού άπαντες γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πάει ποτέ; 

Στην απουσία του αναφέρθηκε ο εισαγγελέας της έδρας, που σχολίασε το γεγονός ότι ούτε σήμερα αλλά ούτε στις προηγούμενες έξι δικασίμους ο συγκεκριμένος μάρτυρας έδωσε το παρών. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο, αφού ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αποφάσισε να τιμωρήσει με χρηματική ποινή τους αδικαιολογήτως απόντες μάρτυρες και να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους ενόψει της επόμενης δικασίμου.

Εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη, σε δίκη παραπέμφθηκαν ο τότε αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» Λούμπος Μίχελ και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του ομογενή επιχειρηματία. Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο. Οι επτά κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.