Η "Χρυσαυγίτικη αλληλεγγύη"... της πλάκας! Ο π. βουλευτής Αρβανίτης εκλιπαρούσε να μαζέψει τις 20.000 ευρώ της εγγύησης για να μην πάει φυλακή και οι π. σύντροφοι του... μετρούσαν δεσμίδες με 500ευρα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς γελώντας μαζί του.


Του Άρη Σπίνου

Είναι γνωστό ότι ο π. βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης δεν κατάφερε να μαζέψει την εγγύηση των 20.000 ευρώ και πριν 2 εβδομάδες οδηγήθηκε στην φυλακή όπως έχει γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5. Η ποινή του είχε αναστολή μέχρι το εφετείο και περιοριστικούς όρους. Ένας από αυτούς ήταν η καταβολή του ποσού. Χτύπησε πόρτες παντού αλλά κανείς δεν του άνοιξε. Πρώτοι και καλύτεροι οι  π. σύντροφοι του που κλειδαμπαρώθηκαν 2 φορές.

Την περασμένη Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τα  «Πόθεν Έσχες» των Ελλήνων πολιτικών. Αφορούν την χρήση του 2019.

Αυτό που προκαλεί κατάπληξη είναι το «Πόθεν Έσχες» του Ηλία Παναγιώταρου. Το 2019, εκτός από τους βουλευτικούς του μισθούς, ο Παναγιώταρος εισέπραξε και 470.000 ευρώ από διάθεση περιουσιακών στοιχείων. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να δηλώνει καταθέσεις 322.000 ευρώ σε διάφορες τράπεζες, εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ σε δικό του προθεσμιακό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς!..

Επιπλέον, αν ρίξετε μια ματιά στα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο Ηλίας Παναγιώταρος, θα σοκαριστείτε: Μιλάμε για πάνω από 40 ακίνητα μεγάλης αξίας, επαγγελματικές στέγες, διαμερίσματα, βοσκοτόπια, και οικόπεδα, τα μισά εκ των οποίων αποκτήθηκαν με κληρονομιά και τα άλλα μισά με αγορά!. Είναι γνωστό στους παροικούντες ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του. Το ερώτημα όμως είναι απλό: Είναι δυνατόν να υποκρίνεται η Χρυσή Αυγή ότι δείχνει αλληλεγγύη στους φτωχούς Έλληνες μοιράζοντάς τους πατάτες και άλλα τρόφιμα, όταν ο πάμπλουτος Ηλίας Παναγιώταρος δεν δανείζει 20.000 ευρώ από τις τεράστιες καταθέσεις του για να μη μπεί στην φυλακή στα 80 του ο παλιός του συναγωνιστής, Μιχάλης Αρβανίτης;

Ιδιαίτερα πλούσιος εμφανίζεται στο «Πόθεν Έσχες» του και ο φυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, που εσχάτως ήταν έμμισθος συνεργάτης του φυλακισμένου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Έχουμε και λέμε: Εκτός από τους βουλευτικούς του μισθούς, ο Γιώργος Γερμενής έχει και καταθέσεις άνω των 180.000 ευρώ, οι 100.000 εκ των οποίων είναι σε προθεσμιακό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως ακριβώς κι ο Παναγιώταρος. Παρά όλα αυτά όμως έτρεξε να πάρει και το χιλιάρικο από την Ευρωβουλή! 

Τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα. Όταν όμως χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη, με δεδομένο ότι σου περισσεύουν όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση για να μην πάει ένας 80χρονος φυλακή τότε... όλοι κοιτάνε τον ουρανό για να δουν από που βρέχει κοροΐδα.