Καταγγελία κόλαφος για πρόεδρο εφετών! Σεξουαλική παρενόχληση και χυδαία συμπεριφορά από στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών... με διακομματική προστασία σε δικηγόρους υπαλλήλους.


Του Άρη Σπίνου

Η καταγγελία που είναι γνωστή πλέον στο μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό από τις 24/5 δείχνει το μέγεθος της σήψης και της προσπάθειας συγκάλυψης που έγινε. Τέως πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) ο οποίος καταγγέλλεται από γυναίκες εργαζόμενους στην ΑΕΠΠ για σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και όχι μόνο. Οι καταγγελίες έφτασαν μέσω μακροσκελούς επιστολής στον Πρωθυπουργό, υπουργούς, κ.λπ.

Ο τέως πρόεδρος Εφετών, τοποθετήθηκε στην ανεξάρτητη αρχή το 2017 και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Οι καταγγελίες αυτές αφού πλέον μοιράστηκαν παντού, μη έχοντας άλλη λύση η κυβέρνηση,  διαβιβάστηκαν από τον αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως Παναγιώτη Πικραμμένο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, για τις περαιτέρω ενέργειες, χωρίς φυσικά να τεθεί σε αργία ο δικαστής.

Στο κείμενο των καταγγελιών, το οποίο διαθέτει το edolio5, γίνεται ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και πρόσωπα εργαζομένων, δικηγόρων ΑΕΠΠ, κ.λπ. που πλέον των σεξουαλικών πιέσεων τις οποίες δέχθηκαν προκειμένου να ενδώσουν στις επιθυμίες του τέως δικαστή, υπογραμμίζεται ότι δέχτηκαν εξευτελιστικές πιέσεις και διάφορες προτάσεις, αλλά και εκβιάσεις.

Την ίδια στιγμή άρχισαν και ανοίγουν τα στόματα και γίνεται πλέον λόγος για διασυνδέσεις του τέως δικαστικού λειτουργού με συγκεκριμένες δικηγορικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία τα οποία χειριστήκαν υποθέσεις της ΑΕΠΠ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το edolio5, όπου έχει στην διάθεση του όλη την επιστολή - καταγγελία, έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι πάνω από την υπόθεση προκειμένου να την κουκουλώσουν ασκώντας πιέσεις στους καταγγέλλοντες να ανακαλέσουν. Η απορία παραμένει ακλόνητη. Οι διάδρομοι των δικαστηρίων βοούσαν και βοούν για τον συγκεκριμένο δικαστή. Το υπουργείο δικαιοσύνης δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα; Το μέγαρο Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα;

Τα θύματα του απείλησαν ότι θα δώσουν συνέντευξη τύπου (!) εάν δεν παρέμβει η δικαιοσύνη.