Τα βρήκαν; Τι ανταλλάγματα δόθηκαν ; Η επίσκεψη του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινού με τον Ιερώνυμο. Η εκκλησία διεκδικεί από τον ΕΕΣ 46 στρέμματα από το οικόπεδο του Ασκληπιείου Βούλας! Η ανακοίνωση της συνάντησης... έσταζε μέλι!


Του Άρη Σπίνου

Ένας δικαστικός πόλεμος που κρύβει πολλά και έχει μείνει στο απυρόβλητο των ΜΜΕ. Η πρόσφατη συνάντηση των εμπλεκομένων... κάτι σημαίνει. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Αντώνιος Αυγερινός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο γραφείο του δεύτερου.

Η εθιμοτυπική σύνταξη των δελτίων τύπου κάνει λόγο για “αγαστή συνεργασία”, “κοινές δράσεις” και για ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Αυτό που απουσιάζει είναι η αναφορά στην επίκαιρη δικαστική διαμάχη που χωρίζει τους δύο φορείς.

Έστω και αν δεν αποτυπώθηκε στις ανακοινώσεις η συζήτηση των δύο ανδρών δεν θα μπορούσε να μη σταθεί στην αγωγή που έχει καταθέσει από τον Ιούνιο του 2020 η Εκκλησία της Ελλάδος εναντίον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διεκδικώντας 46,6 στρέμματα από το οικόπεδο του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς συνήλθε για πρώτη φορά στις 7 Οκτωβρίου 2020 και κατόπιν αναβολής της υπόθεσης στις 3 Μαρτίου 2021 για να εξετάσει το ζήτημα. Το δικαστήριο δέχτηκε τα υπομνήματα του Υπουργείου Οικονομικών, του Ερυθρού Σταυρού και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τη μία μεριά και της Εκκλησίας της Ελλάδος από την άλλη, για το αν θα αρθεί μια απαλλοτρίωση του 1925, με την οποία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέκτησε την έκταση όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας. Η απόφαση ακόμη αναμένεται.






Ας ελπίσουμε ότι δεν υπάρχει κάποια κρυφή ατζέντα.