Ο εκλεκτός του διοικητή που αυτοσυστηνόταν με την ιδιότητα του! Αλβανική εφημερίδα κρέμασε στα μανταλάκια με όνομα και διεύθυνση το όνομα πράκτορα της ΕΥΠ που υπηρετεί στα σύνορα!


Του Άρη Σπίνου

Η ενασχόληση με τις δημόσιες σχέσεις δεν βγαίνει πάντα σε καλό, πόσο μάλλον όταν αυτός που τις κάνει είναι υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Όταν, μάλιστα, συστήνεται δεξιά και αριστερά ως «αναπληρωτής διοικητής του κλιμακίου Ηπείρου» είναι πολύ πιθανό να... συμβεί το αδιανόητο όταν αναφερόμαστε σε υπηρεσίες πληροφοριών: να δει δηλαδή το όνομά του εκτεθειμένο στη δημοσιότητα, να έχει αποκαλυφτεί η ταυτότητά του.

Από τις αρχές Μαρτίου σε δημοσίευμα είχε αποκαλυφθεί ότι ο νέος εκλεκτός του διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντος, για το κλιμάκιο της Ηπείρου περιφερόταν στην περιοχή και συστηνόταν παντού με την ιδιότητά του! Στο ίδιο δημοσίευμα είχε αναφερθεί στα σοβαρά ερωτήματα που είχαν προκύψει σε σχέση με την ανάδειξη του εν λόγω υπαλλήλου στη θέση αυτή, για τον ορισμό του ως «αναπληρωτή διοικητή», όπως επίσης και για τον αρχικό διορισμό του στην υπηρεσία το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι για εκείνο τον διαγωνισμό της ΕΥΠ υπήρξε σειρά επικριτικών δημοσιευμάτων από εφημερίδες της εποχής αλλά και μια ουσιαστική παραδοχή τού μετέπειτα υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Παπουτσή για τη διαβλητότητά του. 
Πριν από λίγες μέρες αλβανικές ιστοσελίδες ανέδειξαν το θέμα , με μία εξ αυτών, την Tirananews.al, η οποία έχει αξιοπρόσεκτη θέση στις ενημερωτικές ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας, να αποκαλύπτει το όνομα του εκλεκτού του κ. Κοντολέοντος, αναφέροντας μάλιστα και αρκετές λεπτομέρειες από την καριέρα του όταν υπηρετούσε στα Τίρανα στις αρχές του 2000.

Ειδικότερα, αφού αναφέρει το όνομα του υπαλλήλου, η ιστοσελίδα σημειώνει πως ο εν λόγω αποτέλεσε στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου κατά το διάστημα 2001-2003 όταν εκείνος υπηρετούσε στα Τίρανα ως υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης - Αλβανίας. H ιστοσελίδα σημειώνει πως η υπόθεση αυτή σηματοδοτεί «εθνικό και διεθνές ζήτημα για την Αλβανία».

Κατόπιν των ανωτέρω μένει να δούμε ποια θα είναι η ελληνική αντίδραση και κυρίως τι θα κάνει η ΕΥΠ, γνωρίζοντας πλέον ότι η ταυτότητα του επικεφαλής της σε μια ιδιαίτερης σημασίας περιοχή έχει αποκαλυφθεί στη γειτονική χώρα. Είναι προφανές ότι η ΕΥΠ διοικείτε προβληματικά με πολύ σοβαρά ζητήματα που άπτονται Εθνικής ασφαλείας.