Μόνο στο edolio5! Σε κρίσιμη κατάσταση ο 73χρονος εφοπλιστής Αγγελικούσης! Νοσηλεύεται σε καταστολή σε ιδιωτικό νοσοκομείο.


Του Άρη Σπίνου

Ο γνωστός εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, νοσηλεύεται σε καταστολή σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών από το Σάββατο (20/3).

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής ένιωσε μία αδιαθεσία. Όταν ξύπνησε το πρωί του Σαββάτου, είχε λιποθυμικό επεισόδιο.

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε νοσοκομείο των Αθηνών και αμέσως μπήκε σε καταστολή. Όπως επισημαίνουν ιατρικοί κύκλοι οι ώρες αυτές είναι κρίσιμες για τον κορυφαίο παγκοσμίως Έλληνα πλοιοκτήτη ο οποίος διανύει το 73 έτος της ηλικίας του.

Ο Όμιλος Αγγελικούση είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους διεθνώς ναυτιλιακούς ομίλους. Με 141 πλοία συνολικής χωρητικότητας 26,7 εκατ. τόνων, αξίας 9,01 δισ. δολάρια και ναυπηγικό πρόγραμμα 22 πλοίων. Από αυτά τα πλοία, 57 είναι δεξαμενόπλοια, 49 φορτηγά και 35 LNG.

O Γιάννης Αγγελικούσης, συνεχίζει να είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής σημαίας. Από τα 141 συνολικά πλοία που έχει ο Όμιλος, τα 126 ποσοστό 89,3% είναι υπό ελληνική σημαία. Το ελληνικό νηολόγιο αριθμεί 636 πλοία άνω των 1.000 τόνων. Που σημαίνει ότι τα πλοία του Ομίλου Αγγελικούση αποτελούν το 20% του ελληνικού νηολογίου.

«Είναι μία κατηγορία μόνος του στην παγκόσμια ναυτιλία». Είναι η απάντηση που παίρνει όποιος ρωτήσει για το διεθνές επιχειρηματικό του μέγεθος.