Κωστής Χατζηδάκης. Ο Υπουργός που αναπνέει... και αφήνει πίσω του συντρίμμια! Με πειράματα και "τακτικές μάγων" τινάζει τις συντάξεις στον αέρα.


Του Άρη Σπίνου

Από την πρώτη μέρα που πήγε στο νέο υπουργείο έδειξε τις διαλυτικές προθέσεις που είχε βγάζοντας όλες τις επαγγελματικές κοινωνικές ομάδες στα κάγκελα. Προβληματίζει το Μαξίμου η αντικατάσταση του διοικητή του ΕΦΚΑ από τεχνοκράτη, ο θεός να τον κάνει, μετά από απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη.
Ο υπουργός Εργασίας δεν έχει παρουσιάσει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τις συντάξεις, επιχειρώντας να το διαχειριστεί με επικοινωνιακούς όρους.

Βέβαια η διαιώνιση του προβλήματος θα προκαλέσει μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, ενώ ήδη μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως οι δικηγόροι, προχωρούν σε νομικές ενέργειες με μηνύσεις και αγωγές για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν στο edolio5  το μπάχαλο που προκάλεσαν ανάλογες κινήσεις του Κωστή Χατζηδάκη στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Ενέργειας, που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη στα ύψη της τιμής του ρεύματος με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το κόστος επιβάρυνσης στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.