Ο Πατούλης... των σκανδάλων! Όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις υπογραφή για απευθείας ανάθεση σε φίλους και γνωστούς. Ο ρόλος του δημοσιογράφου Ταλαμάγκα, μόνιμος υπάλληλος της ΚΕΔΕ, που "σβήνει" τα αρνητικά δημοσιεύματα.


Του Άρη Σπίνου 

Με αφορμή την πανδημία, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπογράφει συμβάσεις για προμήθεια υλικών με σαφώς υπερκοστολογημένες τιμές. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ως τέτοιες περιπτώσεις αναφέρονται η προμήθεια rapid rest και πρόσφατα η προμήθεια μασκών από εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνονται τα εξής:

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ερώτηση 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την προμήθεια rapid rest για τον κορονοϊό από την Περιφέρεια Αττικής με αδιαφανείς διαδικασίες και σε σαφώς υπερκοστολογημένες τιμές και στη δημοσιότητα ήρθαν νέα κατορθώματα του κ. Πατούλη.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΙ (που μάλλον δεν διάκειται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ…) η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει και άλλη σύμβαση, για την προμήθεια μασκών ποσού 300.000€, με εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία που προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πέραν της υπεροκοστολόγησης της προμήθειας (75 λεπτά η μάσκα), η εταιρεία που έχει έδρα τη Νάουσα δραστηριοποιείται στο real estate, και τροποποίησε τους ΚΑΔ στο καταστατικό της για να έχει δικαίωμα εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων, σε ημερομηνία μεταγενέστερη της σχετικής ανάθεσης από την Περιφέρεια Αττικής!

Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Επειδή καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας απίθανες ιστορίες υπερτιμολογήσεων, απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων με εταιρείες – «φαντάσματα», ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ερωτά:

Υπάρχει τελικά κάποια διαδικασία στην οποία να εμπλέκεται ο κ. Πατούλης που να μην δημιουργεί ερωτηματικά και υπόνοιες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Με ενδιαφέρον εδώ στο edolio5 παρακολουθούμε και τον ρόλο του δημοσιογράφου Βασίλη Ταλαμάγκα. Ένας πρωταθλητής στο να μπορεί να αλλάζει με ευκολία πολιτικά αφεντικά. Από τον Αβραμόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ και τούμπαλιν στην Νέα Δημοκρατία αφού πρώτα φυσικά έχει εξασφαλίσει μόνιμη θέση ως υπάλληλος στην ΚΕΔΕ χωρίς φυσικά να π
ατάει το πόδι του ποτέ!Μαθαίνουμε ότι ο Ταλαμάγκας, με τον τρόπο που ξέρει αυτός από την εποχή που υπηρετούσε δίπλα στον περιβόητο Δήμαρχο Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκο, έχει ρόλο να "φρενάρει" τα δημοσιεύματα που αφορούν το νέο αφεντικό του στην περιφέρεια Αττικής, αφού πλέον "τρέχει" υπό την ευθύνη του και τον τηλεοπτικό σταθμό Attica που νοίκιασε η περιφέρεια. Είναι τόσο πολλά όμως που δεν τα προλαβαίνει. Οι παλαιότεροι θυμούνται τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στην εφημερίδα Παρόν που αφορούσαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο όταν ήταν δήμαρχος και έβλεπαν... συχνά πυκνά τον Ταλαμάγκα να συναντιέται με τον εκδότη της εφημερίδας! Τυχαίο; Μπορεί! Την ίδια περίοδο πάντως ο Ταλαμάγκας ήταν δεξί χέρι του Αβραμόπουλου. Οι πιο παλιοί θυμούνται επίσης και τις άριστες σχέσεις του Βασίλη με στελέχη της Ε.Υ.Π.!

Σχετικά ρεπορτάζ 

Ε ρε "δουλειές" που γίνονται στην περιφέρεια Αττικής! Μετά τις 500 προσλήψεις συγγενών και φίλων που έγιναν από το παράθυρο ( μέχρι και ο Πασβαντίδης διόρισε τον γιο του) και το λεύκωμα των 120.000 ευρώ, τώρα ο Πατούλης θα μοιράσει... και ρολόγια για τους παλμούς (!) αξίας ενός εκατομμυρίου!

Ο Πατούλης διέταξε "αιφνιδιαστικό" έλεγχο...αύριο στην βιοϊατρική...αλλά το ξέρουν όλοι από σήμερα!

210.000 ευρώ το εξάμηνο για την "αυτοπροβολή" του Πατούλη!Με διευθυντή και παχυλό μισθό στο...μόνιμο υπάλληλο της ΚΕΔΕ πρώην δεξιό και νυν συριζαίο Βασίλη Ταλαμάγκα νοίκιασε η περιφέρεια τον Attica TV.