Αφού δεν μπόρεσαν να τον δολοφονήσουν… του έβαλαν χειροπέδες! Τι γίνετε ρε παιδιά με τον εκτελεστή του Στέφανου Χίου; Αν είχαν σκοτώσει σκυλί θα είχαν βρει ποιος έριξε την φόλα σε 24 ώρες.


Του Άρη Σπίνου

Είναι γνωστό ότι πριν λίγες μέρες συνελήφθη ο δημοσιογράφος  Στέφανος Χίος.

Ο Στέφανος Χίος οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ.

Η σύλληψή του σχετίζεται με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και παρέμεινε κρατούμενος το βράδυ της Δευτέρας όπου την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια. Όπου τον πήγαιναν φορούσε χειροπέδες! 

Τι φοβόντουσαν άραγε; Μήπως χτυπήσει αστυνομικούς ή μήπως δραπετεύσει; Το χειρότερο όλων όμως είναι η μεγάλη χαρά (!) των ΜΜΕ για αυτό το γεγονός. Ο θάνατος σου η ζωή μου. Έχουμε διαφωνήσει με τον τρόπο που ασκεί αυτήν την μορφή δημοσιογραφίας η εφημερίδα "ΜΑΚΕΛΕΙΟ". Είναι όμως δικαίωμα σε ένα κράτος νόμων όπου θέλουμε να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία, η ελευθεροτυπία να έχει έκφραση έστω και ακραία και φυσικά να τίθεται ενώπιον των νόμων από όποιον νομίζει ότι θίγεται. Φαίνεται όμως ότι για αυτήν την εφημερίδα δεν ισχύει ότι ισχύει για όλους. Θα το βρούμε μπροστά μας και τότε θα είναι... κακή η δημοκρατία. Στον Χίο έγινε απόπειρα δολοφονίας στις 27 Ιουλίου 2020. Μέχρι σήμερα όλα είναι στο σκοτάδι για αυτήν την υπόθεση. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν ασχολείται κανείς για να βρει τους φυσικούς και ηθικούς εκτελεστές του. Το ίδιο έχει ξαναγίνει με τον Σωκράτη Γκιόλια. 

Είναι προφανές ότι ο Στέφανος Χίος έχει περάσει την κόκκινη γραμμή και πλέον δεν έχει διάθεση να επιστρέψει... στα συνηθισμένα. Είναι επίσης προφανές ότι ο σχεδιασμός της δολοφονίας του με όποιον τρόπο μπορέσει το κατεστημένο, αποτελεί ανεξόφλητο γραμμάτιο. Αν σε όλα αυτά παραμένουμε απαθείς μέχρι να χειροκροτήσουμε κάνουμε μοιραίο λάθος. Σήμερα είναι ο Χίος, αύριο κάποιος από όλους εμάς. Το καθεστώς δεν συγχωρεί. Ας μην του δείχνουμε λοιπόν ανοχή στις εκτελέσεις που ετοιμάζει.