Η νέα κατάντια της εξαγοράς των ΜΜΕ! Μετά την λίστα Πέτσα έρχεται η λίστα Κικίλια. Η Μπαλατσινού υπόσχεται κονδύλια σε φίλους της δημοσιογράφους. θα μοιράσουν 18.500.000 ευρώ


Του Άρη Σπίνου 

Κι άλλα 18,5 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για διαφημίσεις για τον εμβολιασμό.

Αυτή τη φορά θα δοθούν από το υπουργείο Υγείας και όχι από τη ΓΓΕΕ, θα είναι δηλαδή λίστα Κικίλια και όχι λίστα Πέτσα. 

Στην απόφαση που πήρε ΦΕΚ στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή, υπάρχουν πάντως οι σχετικοί όροι, εξηγεί δηλαδή βάσει ποιων κριτηρίων θα δοθούν τα χρήματα: «την τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών, βάσει της διαθέσιμης μέτρησης από ανεξάρτητο φορέα, όπου αυτός υφίσταται, ή με κριτήρια δημοφιλίας, καθώς και με αναφορά στον βαθμό ανταπόκρισης και απήχησης σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμπράττοντα φορέα κοκ ανωτέρω κατά τον αποτελεσματικότερο οικονομικά τρόπο». Ακριβώς αυτό που δεν έγινε δηλαδή στη λίστα Πέτσα.

Η τροπολογία για τη νέα καμπάνια στα ΜΜΕ είναι η εξής: «Εγκριση σκοπιμότητας για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας των πολιτών, για τον έγκαιρο εμβολιασμό έναντι του κορωνοιού covid-19 και την προβολή μηνυμάτων και της εθνικής εκστρατείας κατά του κορωνοιού covid-19 στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Όπως είπαμε, η δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 18.500.000 εκ.€. Μαθαίνουμε ότι η Τζένη Μπαλατσίνου τηλεφωνεί σε φίλους της δημοσιογράφους και υπόσχεται ότι θα πάρουν μεροκάματο. Θυμηθείτε ότι στις επόμενες μετρήσεις ο Κικίλιας θα είναι πρώτος και τις επόμενες μέρες θα του κάνουν ολοσέλιδα αφιερώματα.