Μόνο στο edolio5! Για να καλύψει τον εαυτό του στέλνει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της βουλής 3 υπαλλήλους που έκρυψαν την κακουργηματική υποδικία της Ζαρούλια και "έτρεξαν" τον διορισμό της.


Του Άρη Σπίνου 

Σε ποινική δικογραφία  εξελίσσεται ο διορισμός στην Βουλή για την σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. Γιατί μπορεί να “πάγωσε” ο διορισμός ύστερα από τον σάλο που έγινε   όμως οι λεπτομέρειες που έρχονται στην δημοσιότητα εκθέτουν τον πρόεδρο της Βουλής, που στέλνει στο εισαγγελέα τρεις υπαλλήλους για να καλύψει... τον εαυτό του.


Βάσει του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/07) δεν μπορούν να διορισθούν στο δημόσιο οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί για μια σειρά πλημμελημάτων (κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση κλπ). Επομένως αν κάποιος εμπίπτει στις προβλέψεις του ανωτέρω αναφερόμενου άρθρου δεν μπορεί αν προσληφθεί είτε πρόκειται για μόνιμο υπάλληλο είτε για μετακλητό. Για αυτό τον λόγο άλλωστε όσοι πρόκειται να διοριστούν στο κοινοβούλιο καταθέτουν εκ των προτέρων με τα δικαιολογητικά τους και υπεύθυνη δήλωση με την οποία βεβαιώνουν ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα ή για λιποταξία ή για μια σειρά πλημμελημάτων. Ακόμη και εάν εκκρεμεί οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα. Κατέθεσε η  Ελένη Ζαρούλια υπεύθυνη δήλωση; Αν δεν κατέθεσε τι είδους έλεγχος γίνεται στην Βουλή όχι πλέον για τους διορισμούς αλλά πιθανά και σε όλο το έργο που γίνεται εκεί; Τι έγραφε σε αυτή; Αν δεν ανέφερε τη δίωξη της γιατί δεν προχώρησαν οι υπηρεσίες της Βουλής στις ανάλογες ενέργειες όπως πχ να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα. Αν το ανέφερε πως προσελήφθη; Και με ποιου την έγκριση; 

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ήδη η νομική υπηρεσία της βουλής ετοιμάζει μηνυτήρια αναφορά κατά 3 υπαλλήλων.