Η ώρα των ευθυνών!Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους λιμενικούς Χριστοφορίδη και Κατσούλη που "μαγείρεψαν" την δικογραφία του Noor1-Η παρέα των δημοσιογράφων και οι "επίορκοι" με τα πηλήκια και τις...αστακομακαρονάδες!



Του Άρη Σπίνου

Τις ευθύνες αξιωματικών του λιμενικού σώματος για τα "μαγειρέματα" της δικογραφίας του Noor1 έχουν επισημανθεί από το edolio5 με αν επάλληλα ρεπορτάζ.Σήμερα το edolio5 αποκαλύπτει ότι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται οι δύο λιμενικοί που ερεύνησαν την υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1” με την κατηγορία ότι μεθόδευσαν υπό εκβιασμό την κατάθεση του Ευθύμη Γιαννουσάκη προκειμένου να εμπλέξουν με την υπόθεση αυτή τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι δύο λιμενικοί καλούνται με βαρύτατες κατηγορίες στην πλάτη ως ...ύποπτοι να δώσουν εξηγήσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα.Σύμφωνα με ανώτερες πήγες του Λ.Σ. εάν τους ασκηθούν ποινικές διώξεις τότε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ποιοι είναι οι δύο λιμενικοί
;


Ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Κατσούλης,ως επικεφαλής των ερευνών της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού και ο ανθυπασπιστής Παναγιώτης Χρηστοφορίδης που ως ανακριτικός υπάλληλος,εκβίασε το Γιαννουσάκη σύμφωνα με μήνυση του,να κατονομάσει τον Μαρινάκη ως εγκέφαλο

Την παραγγελία από την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και τη λήψη καταθέσεων ως ύποπτων από το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, έδωσε ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά, στρατιωτικός δικαστής Α Βασίλειος Μακρής.

Ο Π. Χριστοφορίδης καλείται ως ύποπτος για τετελεσμένη κατάχρηση εξουσίας κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, απόπειρας κατάχρησης εξουσίας κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και απόπειρας παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση και ο Γ. Κατσούλης για το αδίκημα της ψευδούς καταθέσεως μάρτυρα.

Αναφερόμενος στον λιμενικό Π. Χριστοφορίδη που είχε επισκεφτεί τον καταδικασμένο σε ισόβια Ευθ. Γιαννουσάκη στις φυλακές Αυλώνα κατά το διάστημα 31-8-2016 έως 20-3-2-17 σε επτά περιπτώσεις, ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά, στρατιωτικός δικαστής Α Βασίλειος Μακρής, είναι καταπέλτης και αναφέρει για τις τυχόν αξιόποινες πράξεις του:

“Ενώ ήταν υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων, μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχει οποιαδήποτε έγγραφη κατάθεση μάρτυρα και συγκεκριμένα προκειμένου να επιτύχει έγγραφη, ένορκη κατάθεση από τον κρατούμενο Ευθύμιο Γιαννουσάκη σε βάρος του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη, κατά τις συναντήσεις του με αυτόν ως ανακριτικός υπάλληλος”.

Ο κ. Μακρής αναφέρει ακόμη άκρως ανατριχιαστικά ως προς την μεθόδευση για την εκβίαση Γιαννουσάκη :

“Μεταχειρίστηκε σε βάρος του Γιαννουσάκη παρανόμως εκβιαστικά μέσα, δηλαδή αφόρητες πιέσεις , απειλές για τη ζωή του και τη ζωή των μελών της οικογενείας του και σαφή υπονοούμενα ως προς αυτά και ως προς την έκβαση εκδίκασης των σε βάρος του κατηγοριών σε δεύτερο βαθμό, αλλά και υποσχέθηκε ς’ αυτόν την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού προερχόμενου από τρίτους, προκειμένου να εξαναγκάσει τον κρατούμενο Ευθ. Γιαννουσάκη, παρά τη σταθερή άρνηση του τελευταίου, να καταθέσει ενόρκως και γραπτώς ενώπιον του ότι ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μαρινάκης έχει τελέσει κακουργηματικές παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά αλλά και του ποινικού κώδικα, δηλαδή συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη κακουργημάτων του νόμου για τα ναρκωτικά και διεύθυνση αυτής και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (χρηματοδότηση, διαμετακόμιση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση κλπ) στο ευρύτερο πλαίσιο της υπόθεσης εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα με το πλοίο Noor One και να εκθέσει έτσι σε κακουργηματική ποινική δίωξη και αντίστοιχη τιμωρία τον Μαρινάκημε κατασκευασμένα ψευδή στοιχεία, γνωρίζοντας ότι εκθέτει αθώο σε δίωξη και εν γνώσει της αθωότητας του, αλλά με σαφή και ξεκάθαρη θέληση να τον καταστήσει ένοχο, αφού ο Ευθ. Γιαννουσάκης του δήλωνε σαφώς και σταθερά ότι δεν έχει πληροφόρηση για εμπλοκή του Μαρινάκη στην υπόθεση του πλοίου Noor One”.

Ως προς την κλήση του λιμενικού Γ. Κατσούλη, ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Μακρής αναφέρει:

“Εν γνώσει του κατέθεσε ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση, δηλαδή την 26-10-2017 στον Πειραιά, εξεταζόμενος ενόρκως ως μάρτυρας ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, κατέθεσε ενόρκως ότι “...Μετά την μεταγωγή του Ευθύμιου Γιαννουσάκη στις Φυλακές του Αυλώνα, αισθανόμενος ο ίδιος μεγαλύτερη ασφάλεια, συνεχίστηκε η παροχή πληροφοριών και στοιχείων, που αφορούσαν την εμπλοκή του Μαρινάκη και των συνεργατών του τόσο στην οργάνωση, χρηματοδότηση και μεταφορά της ηρωίνης όσο και στη νομιμοποίηση εσόδων από άλλες εγκληματικές πράξεις.

Επιπλέον ο ίδιος ανέφερε ότι το έτος 2014 δέχθηκε δύο εμβάσματα ύψους 500.000 ευρώ και 300.000 ευρώ από τη ναυτιλιακή εταιρεία Capital συμφερόντων Μαρινάκη, μέσω γερμανικής τράπεζας στο λογαριασμό της εταιρείας του G TANKERS με έδρα το Ντουμπάι για να καλύψει τρέχοντα έξοδα του πλοίου Noor 1 Αργότερα πριν φύγω για Τόκυο, έμαθα ότι τα εμβάσματα αυτά δεν είχαν αποσταλεί για τον προαναφερόμενο σκοπό το έτος 2014 αλλά τον Αύγουστο του έτους 2013. Μου είχε δηλώσει δε ότι εάν εξασφαλιστεί η προστασία τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειας του θα ήταν σε θέση να χορηγήσει ακόμα περισσότερες και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τους εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης…”, στοιχεία τα οποία ήταν ψευδή όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των από 4-9-2017 και 19-10-2017 ένορκων καταθέσεων του ιδίου ενώπιον του Πταισματοδίκη του 10ου Τμ. Αθηνών και του Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιώς αντίστοιχα, στις οποίες κατέθεσε ενόρκως ότι για τον αυτό πραγματολογικό πυρήνα δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως”. Είναι ξεκάθαρο ότι η υπόθεση αυτή παίρνει νέα σημαντική τροπή.


Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά είναι σε εξέλιξη σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το “Noor 1”, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου θα αγορεύσει η Εισαγγελέας της Έδρας, Βασιλική Βλάχου ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων.


Να σημειώσουμε ότι όπως έχει προαναγγείλει ο υπογράφων μετά την απόφαση του εφετείου θα εκδοθεί το βιβλίο : "Noor1-Ο Εγκέφαλος" όπου αναφέρονται άγνωστες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή που δεν ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα,ως προς τον ρόλο δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με το ρεπορτάζ αυτό όπως του Κυριάκου Θωμαϊδη,της Μαίρης Μπενέα,Παναγιώτη Μαυρίκου,συγκεκριμένων επιχειρηματιών και φίλων αυτών που μεταξύ αστακομακαρονάδων στο Kitchen Bar του επιχειρηματία Στιβ Κακέτση μαζί με εμπλεκόμενους λιμενικούς είχαν καθημερινό "menu" την δικογραφία του Noor1.


Είναι προφανές ότι το τεκμήριο της αθωότητας των αξιωματικών του λιμενικού δεν αμφισβητείτε από το edolio5 το οποίο θα φιλοξενήσει τις θέσεις τους για την υπόθεση αυτή αν το επιθυμούν.