Μόνο στο edolio5!!Χτίζει ξενοδοχείο(!)και νεροτσουλήθρες το Αττικό πάρκο που λειτουργούσε επί χρόνια χωρίς άδεια!!Η χορηγία των 5.000 ευρώ στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής που...ξέχναγε να το ελέγξει!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αττικο παρκο"
Του Άρη Σπίνου

Μετά από 20 συναπτά χρόνια λειτουργίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου,  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δημιουργήσει  μια τσιμεντούπολη  η Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε., η εταιρεία που διαχειρίζεται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο,ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.Σε συνεργασία με την Polin Waterparks, η επένδυση ύψους 3,5 εκ ευρώ αποτελείται από 17 νεροτσουλήθρες θεματικά αναφερόμενες στα ζώα, εστιατόριο, καφέ και καταστήματα, σε οικόπεδο έκτασης 14 στρεμμάτων, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με τη δυνατότητα να ψυχαγωγεί 150.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών σε ετήσια βάση.

Η δεύτερη φάση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 60 δωματίων με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2021.
Η επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες αλλά και Ελληνες και ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να βρίσκονται κόντα στο αεροδρόμιο, το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά.

H τρίτη φάση του επενδυτικού πλάνου αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου σε επένδυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρώσει στα τέλη του 2022 το πλάνο δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου θεματικού πόλου που θα απευθύνεται σε οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος και θα συμβάλλει στην ενίσχυση του οικογενειακού τουρισμού στην Αθήνα.
Ταυτόχρονα με τις παραπάνω επενδύσεις συνεχίζεται και η ανάπτυξη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο οποίο θα ενταχθεί η Δεινοσαυρόπολη, το πρότυπο μουσείο εξέλιξης των ειδών.
Τα εντυπωσιακά εκθέματα, ορισμένα με κινούμενους δεινόσαυρους, έχουν ήδη αποκτηθεί από την Αττικό Θεματικό Πάρκο ΑΕ, σε μια επένδυση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020, επενδύοντας ακόμα 0,5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της συλλογής των ζώων του Πάρκου με τα εμβληματικά γιγαντιαία panda να είναι πρωταρχικός στόχος.
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες επαφές με την κινέζικη πλευρά, ενώ σχετικό αίτημα υποστήριξης καθότι απαιτείται κυβερνητική απόφαση από πλευράς Κίνας, έχει γίνει στην πρεσβεία μας στο Πεκίνο και στην κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα αντίστοιχα.


Όλα αυτά βέβαια αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη καχυποψία και προβληματισμό αφού το παρελθόν του πάρκου δεν επιτρέπει κάτι το διαφορετικό!!Επί 4 χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια(!)όπως αποκαλύπτει σήμερα το edolio5 χωρίς να το σφραγίζει κανείς!!Ίσως βέβαια απάντηση στην ολιγωρία αυτή να δίνει η χορηγία με μετρητά χρήματα που έκανε το Αττικό πάρκο στο οικείο Αστυνομικό τμήμα που είναι αρμόδιο για να ελέγχει την νόμιμη λειτουργία του