ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ "ΤΣΙΓΑΡΑ"ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ "ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ" ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.στο σχέδιο  « ECLIPSE III » για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων και ο χαμένος τζίρος των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ο...άγνωστος πληροφοριοδότης  



ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΑΘΡΕΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ
Το ενδεχόμενο πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία  Μαυρίκου στον Πειραιά να κρύβεται κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων εξετάζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.
  Ειδικότερα, πληροφορίες του EDOLIO5, που προέρχονται από καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν πως εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην εισαγωγή αφορολόγητων ειδών, ελεγχόταν τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια για εμπλοκή του σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων, ενώ μία φορά είχε προσαχθεί και ως ύποπτος, χωρίς όμως στη συνέχεια να διωχθεί ποινικά, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. 
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο απαχθείς φέρεται να συνδέεται, μέσω τρίτων, με ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στη Μαλαισία και ένα στο Ντουμπάι, όπου βγαίνει και η, γνωστή στην πιάτσα, μάρκα «777».
«Το τελευταίο διάστημα φέρεται να βρισκόταν σε διαμάχη με άτομα που κινούνται στον χώρο του λαθρεμπορίου, ειδικά μετά τον εντοπισμό τέτοιου είδους παράνομων εργοστασίων στον Ασπρόπυργο. Κάποιοι θεώρησαν ότι ίσως τους ''έδωσε''» τονίζουν χαρακτηριστικά.Η απαγωγή 

Ο ακήρυχτος πόλεμος των "τσιγαράδων" στο Î»Î¹Î¼Î¬Î½Î¹Ο επιχειρηματίας απήχθη σήμερα το πρωί στον Πειραιά λίγο πριν από τις 09.00, όταν κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στην ακτή Θεμιστοκλέους.
Τέσσερα άτομα με μεγάλη σωματική διάπλαση και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τα οποία φορούσαν μπλούζες που ανέγραφαν «ΕΚΑΜ», τον προσέγγισαν, τον άρπαξαν, τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen και εξαφανίστηκαν.
 Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της απαγωγής, ωστόσο εκτιμάται ότι σύντομα οι απαγωγείς θα επικοινωνήσουν με την οικογένεια του επιχειρηματία προκειμένου να την ενημερώσουν για τις απαιτήσεις τους,εάν ζητήσουν λύτρα.Η ασφάλεια φοβάται όμως και το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που έχει σχέση με τα "καρφώματα"που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα γύρω από τα παράνομα εργαστήρια τσιγάρωνΗ Ελληνική Αστυνομία, το χρονικό διάστημα από 19 έως 30 Νοεμβρίου 2018, συμμετείχε στην κοινή αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ECLIPSE III», για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων.
Η επιχείρηση διεξήχθη με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC) και συμμετείχαν τόσο τα κράτη μέλη του συγκεκριμένου Κέντρου (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία) όσο και οι εταίροι του.Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε ενεργά στην Κοινή Αστυνομική Επιχείρηση, διεξάγοντας εντατικούς ελέγχους στα συνοριακά σημεία και στο εσωτερικό της χώρας, εστιάζοντας κυρίως σε μέσα μεταφοράς και διακίνησης των καπνικών προϊόντων.Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν 4.570 έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου συνελήφθησαν συνολικά 69 άτομα, βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 709.622 τεμάχια τσιγάρων και περίπου (148) κιλά καπνού.Σημειώνεται, ότι η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με επιτυχία σε παρόμοιες επιχειρήσεις ECLIPSE και ECLIPSE II, κατά τα έτη 2016 και 2017, αντίστοιχα.