Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024

Η εμπλοκή της DEA και η κατάσχεση 32 κιλών κοκαϊνης! Ο μυστικός αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών που έγινε μέλος του κυκλώματος και πως τα σίγουρα ισόβια «πήγαν περίπατο» για τους 2 βραζιλιάνους που κατηγορούνταν ως εγκέφαλοι. Ο ρόλος του νομικού υπερασπιστή τους, ποινικολόγου Γιάννη Γλύκα και τι ισχυρίστηκε στο edolio5.


edolio5 team

Με την συνεργασία και την καθοδήγηση της Αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA ενας μυστικός αστυνομικός της Ελληνικής δίωξης ναρκωτικών κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών του κυκλώματος και να μαθαίνει τις επόμενες κινήσεις τους. 

Οι πληροφορίες του είχαν βοηθήσει τη Δίωξη Ναρκωτικών, τον Ιανουάριο του 2023, να εντοπίσει και να κατασχέσει κοκαΐνη αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην επιχείρηση αυτή είχε συμμετάσχει και το ΣΔΟΕ!

Συνελήφθησαν δυο Βραζιλιάνοι, μέλη του κυκλώματος, το οποίο είχε εισάγει στη χώρα μας, μέσω εμπορικών πλοίων 32 κιλά κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική. Τα ναρκωτικά είχαν εντοπιστεί μέσα σε ένα ταξί ενώ συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:32 κιλά και 300 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και πριν από λίγες μέρες έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας με τους συνεργάτες του.

Οι αρχικές κατηγορίες ήταν «κακουργηματικού χαρακτήρα, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα με τη μορφή αποθήκευσης, αποστολής, μεταφοράς, εισαγωγής και κατοχής».

Στην ακροαματική διαδικασία όμως τα πράγματα άλλαξαν και η υπερασπιστική γραμμή του γνωστού ποινικολόγου φάνηκε ότι αποτέλεσε λύτρωση για τους εντολείς του.

Κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και όχι διεύθυνση όπως κατηγορούνταν, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατ’ έμμεση αυτουργία, μην επιβάλλοντας έτσι την επαπειλούμενη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ κρίθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της εισαγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης και αποστολής ναρκωτικών ουσιών.

«Πρόκειται για δικογραφία που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να προβούν σε μεγέθυνση των ρόλων των κατηγορουμένων, χρησιμοποιώντας με αμφιλεγόμενο τρόπο τη μέθοδο της ανακριτικής διείσδυσης. Το δικαστήριο, ωστόσο αντιλήφθηκε την πραγματική διάσταση της υπόθεσης, περιορίζοντας τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Οι εντολείς μου διατρανώνουν τη μη εμπλοκή τους στην υπόθεση και την αθωότητά τους, όπως και θα αναδείξουν περαιτέρω ενώπιον του δευτεροβαθμίου δικαστηρίου, προσδοκώντας την πλήρη απαλλαγή τους από τις απομείνασες κατηγορίες» είπε ο συνήγορος της υπεράσπισης στο edolio5.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !