Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024

Τα «μεγάλα λόγια» που τελείωσαν και η παράταση που ζήτησε η Attica Bank στο τελεσίγραφο του Στουρνάρα! Η πολυ- διαφημιζόμενη συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 600.000.000 ευρώ που θα χρειαστεί. Υπάρχουν τα λεφτά ;


edolio5 team

Κάποτε οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια τελειώνουν και ο καθένας πρέπει να πράξει τα ανάλογα!

Η Attica Bank, σε απάντηση της επιστολής της ΤτΕ για ενημέρωση στο θέμα της επικείμενης συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα, απάντησε πως ζητάει παράταση προκειμένου να απαντήσει!

«Αναφερόμενοι στην από 27.06.2024 επιστολή της ΤτΕ, ζητήθηκε από την Attica Bank ενημέρωση για τον τρόπο διασφάλισης της συμμόρφωσης της νέας τραπεζικής οντότητας που θα προκύψει μετά τη σκοπούμενη συγχώνευση Attica Bank –Παγκρήτιας Τράπεζας με τους ελάχιστους εν ισχύι υποχρεωτικούς εποπτικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας λαμβάνοντας υπόψη τις αναμενόμενες ζημίες σε περίπτωση υπαγωγής των χαρτοφυλακίων στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ», καθώς και η άμεση προσκόμιση σχεδίου συμφωνίας των βασικών μετόχων των πιστωτικών ιδρυμάτων επί της αρχής και επί του τρόπου εξεύρεσης των απαραίτητων κεφαλαίων.

Βάσει έγγραφης ενημέρωσης που έλαβε η Τράπεζα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ»), και από τη Thrivest Holding Ltd, οι δύο μέτοχοι επιβεβαίωσαν ότι επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία επί κοινώς αποδεκτού κειμένου που περιλαμβάνει τους βασικούς όρους της σκοπούμενης συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα και την κεφαλαιακή ενίσχυση του νέου τραπεζικού σχήματος.

Για την τελική υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει να τηρηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες των μετόχων βάσει και του νόμου του ΤΧΣ. Η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό όταν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των μετόχων και της γνωστοποιηθούν οι επιμέρους όροι αυτής, όπως και για οποιαδήποτε νεότερη
εξέλιξη.

Εν αναμονή των ανωτέρω, η Attica Bank αιτήθηκε και έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος («ΤτΕ») παράταση απάντησης μέχρι την 12.07.2024.»

Τα πράγματα είναι απλά και έχουν επισημανθεί από το edolio5.

Η ΤτΕ έστειλε στην επιστολή με καταληκτική ημερομηνία την 5 Ιουλίου προκειμένου να ανακοινωθεί η ολοκληρωτική συγχώνευση που υποτίθεται ότι δουλεύει η τράεπεζα Αττικής επί 2 χρόνια.

Την ίδια ώρα οι Μπακοκαϋμενάκηδες μέσα στον πανικό τους λένε δεξιά και αριστερά ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τις συστημικές τράπεζες να εμποδίσει αυτή την συγχώνευση.

Σας έχουμε ενημερώσει ότι τα χρήματα που θα χρειαστούν προκειμένου να καλυφθεί η ισορροπία που θα προκύψει από αυτή την συγχώνευση είναι περίπου 600 εκατ. ευρώ! Οι σκελετοί και στις 2 τράπεζες δεν έχουν τελειωμό! Αντί οι Μπακοκαϋμενάκηδες να ψάχνουν δικαιολογίες ας δώσουν μια συνέντευξη τύπου και να πουν που θα βρουν τα 600 εκατ. ευρώ! Φανταζόμαστε όχι από δάνεια όπως κάνουν τον τελευταίο καιρό συχνά - πυκνά!

Όλα δείχνουν ότι μετά την νέα παράταση που ζήτησαν θα ζητήσουν και άλλη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !