"Αγκαζέ" με τον δις υπόδικο για κακουργήματα πολιτευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή ο Γεωργιάδης στην Βουλή! Με ποια θεσμική ιδιότητα ; "Γαλάζιοι" βουλευτές έλεγαν: "Ετσι που πάμε δεν θα βρούμε την ψήφο μας".


Του Άρη Σπίνου

Μια φιλία που κρατάει χρόνια και γκρεμίζει βουνά! Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος παρουσιάστηκε στη Βουλή «αγκαζέ» με τον δις υπόδικο για κακουργήματα όπως έχει γράψει σχετικά το edolio5, για τις  υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή. Βεβαίως δεν έχει καταδικαστεί, ούτε καν δικαστεί αλλά αποτελεί ερώτημα πως με κακουργηματικές διώξεις στην πλάτη μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε έναν υπουργό με ρόλο που δεν προκύπτει από κανένα ΦΕΚ που τουλάχιστον να ξέρουμε εμείς .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παρουσία του Στ. Πουλή προκάλεσε αναστάτωση ακόμα και σε «γαλάζια» στελέχη, που μονολογούσαν πως "έτσι που πάμε δεν θα βρούμε την ψήφο μας" ενώ καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως ο υπόδικος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος δίνει το «παρών» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με την ιδιότητα του «συνεργάτη του Άδωνη Γεωργιάδη». Έτσι γενικά και αόριστα.

Όπως έχει αποκαλύψει το edolio5 το Συμβούλιο Εφετών είχε απορρίψει με βούλευμά του τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί κατά των δύο παραπεμπτικών βουλευμάτων, με αποτέλεσμα ο Στ. Πουλής και η υπόλοιπη «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ» να κάτσουν στο εδώλιο για δεκάδες παράνομες προσλήψεις ημετέρων με κακουργηματικές κατηγορίες.


Ειδικότερα, μαζί με τον «συνεργάτη του υπουργού» σε δίκη παραπέμπονται η σύζυγός του και συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, όπως επίσης η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και διορισμένη στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης), Αικατερίνη Πολύζου.

Τούτων δοθέντων, εύλογα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Γιατί αυτή η επίμονη υποστήριξη του υπουργού σε έναν υπόδικο; Τι τους συνδέει και φτάνουν στο σημείο να εμφανίζονται μαζί σε συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής; Δεν υπάρχουν σε όλη την επικράτεια άλλοι άξιοι για να αναλάβουν χρέη «συνεργάτη» του Αδ. Γεωργιάδη; Θα είναι πάλι ο Πουλής υποψήφιος Βουλευτής; 

Δείτε τις φωτογραφίες: