Το e - mail και ο πράκτορας από τα Lidl! Ο Viet Nguyen ισχυριζόμενος ότι είναι πράκτορας του FBI, που παριστάνει τον δικηγόρο και υπηρετεί στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας ζήτησε να καταθέσει στην Ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση Novartis.... επειδή άκουσε κάτι στις ειδήσεις!


Του Άρη Σπίνου

Αν είναι αλήθεια το ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε της τελευταίες ώρες μάλλον θα πρέπει να κλείσει για 2 μήνες η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην ΑΘήνα και να ξανανοίξει ανανεωμένη με σοβαρότητα.

Πράκτορας του FBI, έτσι ισχυρίζεται, που υπηρετεί στην Πρεσβεία της Αθήνας, ζήτησε μέσω του Αρείου Πάγου, με e - mail (!) να κάνει επαφή με τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα για τη Novartis την εποχή που εξεταζόταν αν η Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία. Όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο που βρίσκεται εντός της σχετικής δικογραφίας την 1η Νοεμβρίου 2019, στις 11:29 το πρωί ο Viet Nguyen, στέλνει στον Άρειο Πάγο mail, με το οποίο γνωστοποιεί πως θέλει να βοηθήσει στην έρευνα για τη Novartis την οποία πληροφορήθηκε ότι γίνεται. Προφανώς η διατύπωση είναι προσχηματική, αφού ο πράκτορας, ο οποίος υπογράφει μάλιστα ως Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας. Πόσο σοβαρό βέβαια είναι το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι ακούει για την υπόθεση από τις ειδήσεις την ώρα που βοά όλη η Αμερική για τους προστατευόμενους μάρτυρες που πήγαν εκεί υπό την καθοδήγηση του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη είναι απορίας άξιο.  

 
Το mail λαμβάνεται από τον Άρειο Πάγο αλλά δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Στις 25 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή ένα χρόνο και πλέον μετά, η Ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου στέλνει το mail στο μεταφραστικό Τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό επιστρέφει μεταφρασμένο στις 4 Φεβρουαρίου.

Το μήνυμα του πράκτορα Viet Nguyen, που στέλνετε από τον επίσημο λογαριασμό της Πρεσβείας στην Αθήνα γράφει:

«Είμαι πράκτορας του FBI και υπηρετώ στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Προσφάτως διάβασα στις ειδήσεις ότι η Υπηρεσία σας ενδεχομένως να έστειλε επιστολή στις Αμερικανικές Αρχές ζητώντας πληροφορίες για τη Novartis.
Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως μια συνάντηση με το γραφείο σας προκειμένου να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος στην παρούσα, ή σε μελλοντικές υποθέσεις.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων"

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην δικογραφία για την Novartis υπάρχουν πολλά δελτία πληροφοριών της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα που τα υπογράφει ο Αριστείδης Παπαδάτος ως πράκτορας του FBI. Πουθενά σε αυτά δεν γίνεται αναφορά για κάποιον άλλον που θέλει να εισφέρει στοιχεία. Μια περίεργη υπόθεση που εάν δεν αφορά το ράφι του Lidl τότε κάτι άλλο συμβαίνει.