Στο εδώλιο ο Λευτέρης Κρέτσος! Αύριο Τρίτη έχει προσδιοριστεί η δίκη για τον πρώην Γ.Γ. ενημέρωσης. Κατηγορούμενοι και τα μέλη της επιτροπής που έδωσαν τις τηλεοπτικές άδειες


Του Άρη Σπίνου 

Αύριο Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, θα εκδικαστεί η υπόθεση του Λευτέρη Κρέτσου για τις τηλεοπτικές άδειες και τα.. βοσκοτόπια του Ιωάννη Καλογρίτσα.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος διώκεται μαζί με τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των φακέλων για ψεύδη βεβαίωση. 

Η υπόθεση αρχικά είχε μπει στο αρχείο αλλά ανασύρθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος παρήγγειλε και τις διώξεις.


Η έκθεση του εισαγγελικού λειτουργού στο πόρισμα, είναι «καταπέλτης». Όπως σημειώνεται, ο Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη». Το πιο πιθανόν φυσικά είναι η δίκη να αναβληθεί λόγο Covid.