Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2024

Από τον Καρούζο στον Λαβράνο ένας... Τάκης Καραλής δρόμος! Ο λογιστής των VIP που «τρέχει να καθαρίσει» για τα εικονικά τιμολόγια του Γιαννάκη και η μετακόμιση στο γραφείο του διευθυντή Αντώνη Χαρίτωνος (ΥΕΔΔΕ).


edolio5 team

Πάντα σε όλες τις μεγάλες «δουλειές» που έχουν παρανομαστή πρόστιμα και μεγάλη φοροδιαφυγή υπάρχει ένα καλός λογιστής.

Ο Λαβράνος επικοινώνησε με ένα πρώην μεγαλόσχημο κρατικό υπάλληλο -συνταξιούχο τώρα- που τιμητικά στην εφορία τον αποκαλούν ο «Πρόεδρος» και ο οποίος μέχρι πρότινος είχε ρόλο και σε μια Αρχή. Την γνωριμία αυτή, του την έκανε στο παρλεθόν ο λογιστής Τάκης Κάραλης! Ως γνωριμία, δεν είναι ούτε μεμπτή ούτε ποινικό αδίκημα.

Κατά τα όσα μας μετέφεραν, του ζήτησε να τον συμβουλέψει για το πώς θα μπορούσε να γλιτώσει τα χειρότερα, ήτοι την επικείμενη δίωξη από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς για τα αδικήματα της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, της απάτης, της πλαστογραφίας, κ.α..

Ο Λαβράνος θεωρεί πως ο συγκεκριμένος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο σε σχέση με τους Εισαγγελείς.

Αυτό που έμαθα επίσης είναι πως ο λογιστής του Λαβράνου, ο Παναγιώτης Καραλής (οι φίλοι του τον φωνάζουν «Τάκη») έχει κυριολεκτικά μετακομίσει στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (ΥΕΔΔΕ Αττικής) στα Σεπόλια, όπου συνέχεια επισκέπτεται το γραφείο του διευθυντή της υπηρεσίας Αντώνη Χαρίτωνος.

Αν δεν μας πιστεύετε μια επισκόπηση στο βιβλίο επισκεπτών που βρίσκεται στο ισόγειο της υπηρεσίας θα σας πείσει.

Δεδομένου ότι ο Χαρίτωνος αποχωρεί από την υπηρεσία σε δύο και κάτι μήνες δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να αναμένει η πλευρά Λαβράνου από εκείνον.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εν λόγω υποθέσεις και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γραφείο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Έχω την εντύπωση όμως ότι ο Τάκης Καραλής δεν είναι το Α και το Ω του Λαβράνου αλλά υπάρχουν και άλλες «ουρές» λογιστών που έχουν εντοπιστεί από συνομιλίες που κάνουν τα καλόπαιδα της Κατεχάκη.

Ο Λαβράνος είναι πλέον «καμμένο χαρτί» αλλά προβλέπω ότι δεν θα έχουν καλό τέλος και αυτοί που τρέχουν για να τον σώσουν και έχουν υπογράψει ισολογισμούς και οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών του. Να σημειώσω ότι σε όλες τις «μεγάλες δουλειές» των πελατών της φοροδιαφυγής ο λογιστής Τάκης Καραλής προσφέρει τις υπηρεσίες του, προκειμένου ως καλός φοροτεχνικός - που είναι - να τους γλιτώσει με τις ικανότητες του από τα χειρότερα. 

Η μεγαλύτερη πρόσφατη υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν του κατασκευαστή Καρούζου που ακόμα βρίσκεται στην φυλακή και τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν για φοροδιαφυγή έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !