Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024

Περιφρόνησαν τον δήμαρχο Αλίμου! Από τους 19 βουλευτές του Νότιου Τομέα δεν πήγαν ούτε οι μισοί στο «κάλεσμα» του για να ενημερωθούν περί δήθεν «νονών της νύχτας» στην παραλιακή. Κάτι ξέρουν για τις «αλήθειες» που λέει ή δεν λέει.


edolio5 team

Το είδαμε και αυτό! Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης νομίζει ότι δεν υπάρχει διαδίκτυο ούτε κινητή τηλεφωνία προκειμένου να ενημερώνονται άπαντες για όσα συμβαίνουν γύρω τους. 

Πριν λίγες μέρες, μέσα στα χιλιάδες που κάνει προκειμένου να καταδείξει τους «νονούς» - επιχειρηματίες της παραλιακής - αλλά στο τέλος πάντα δείχνει πάντα έναν ως «διάδοχο» του Δον Κορλεόνε - χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά για τους δεκάδες τόνους τσιμέντου όπου με αυθαιρεσίες έχει χτιστεί η «Ακτή του Ήλιου» που ανήκει στα όρια του δήμου του, έκανε ακόμα μια ενέργεια.

Συγκάλεσε ανοιχτό συμβούλιο όπου κάλεσε όλους τους βουλευτές του Νότιου Τομέα από όλα τα κόμματα για να τους ενημερώσει! Μάζεψε και μερικούς υπέργηρους και άρχισε να μιλάει. Η ώρα περνούσε αλλά οι βουλευτές δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα εκτός από 2 - 3. 

Άρχισε να παίρνει τηλέφωνα και τελικά με το ζόρι μετά από 2 ώρες της προγραμματισμένης έναρξης του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκαν 8 από τους 19 που έχουν εκλεγεί στον Νότιο Τομέα Αθήνας. 

Οι περισσότεροι γνώριζαν, προφανώς από τα συνεχή δημοσιεύματα του edolio5 ότι όταν ο δήμαρχος μιλάει για αυθαίρετα μαγαζιά, εννοεί ένα και όταν μιλάει για «νονούς» επιχειρηματίες δεν εννοεί τους 20 και πλέον που αυθαιρετούν ως «νταβατζήδες» στην παραλιακή ζώνη στα όρια του Δήμου Αλίμου, αλλά πάλι έναν! 

Όλοι οι βουλευτές πλην ενός δεν πήραν τον λόγο παρά μόνο άκουγαν. Κάποιοι μίλησαν για τυπικούς λόγους, απλά και μόνο για να πουν ότι πήγαν! Τα συμφέροντα της παραλιακής τα γνωρίζει πλέον ο καθένας. Ποιος υπερασπίζει ποιον και γιατί... 

Αυτό που προκύπτει είναι η εμφανής αλλοίωση πραγματικών γεγονότων που ο δήμος νομίζει ότι του ανήκει όλος ο κόσμος. Αν κάποιος διαβάσει το καταστατικό της «ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ» - εταιρείας του δήμου - που διεκδικεί δημόσιους χώρους στην σελίδα 16 γράφει: «... τα ακίνητα αυτά ανήκουν στην κυριότητα του δήμου Αλίμου».

Ο ίδιος άνθρωπος όμως αν διαβάσει τις εγγραφές του κτηματολογίου για τα ίδια ακίνητα θα διαπιστώσει ότι ιδιοκτήτης είναι η ΕΤΑΔ (εταιρεία ακινήτων δημοσίου). 

Τι να πει κανείς! Μπορεί να ισχυρίζεται ένας δήμος προκειμένου να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ότι της ανήκουν ακίνητα και επίσημο κρατικό έγγραφο να το διαψεύδει ; Είναι προφανές ότι το Ελληνικό δημόσιο προστατεύει την περιουσία του και έχει τους λόγους του που δεν την παραχωρεί σε έναν δήμο. 

Το παρελθόν έχει αποδείξει τι σημαίνει αυτό και ποια είναι η κατάληξη δημόσιας περιουσίας όταν περνάει στα χέρια μιας δημοτικής αρχής.

Η μεγάλη πλάκα όμως είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που πήραν τον λόγο - από τους βουλευτές - ήταν και ένας ξεχασμένος από θεούς και ανθρώπους που εξελέγη εξαιτίας της λύπησης που εκπέμπει.

Παρίστανε τον διώκτη των κακών όταν ο ίδιος δεν έχει κάνει ούτε μια ερώτηση στην βουλή για το παραλιακό μέτωπο και για τις τεράστιες αυθαιρεσίες σε παραλιακά μαγαζιά όπως έχει αποκαλύψει το edolio5. 

Εδώ που τα λέμε δεν έχει κάνει ερώτηση ούτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα! Προφανώς δεν είχε τι να κάνει εκείνο το βράδυ και πήγε... για να πάει. 

Όπως και να έχει όμως η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές δεν επιτρέπεται αν αφήνουν να χρονίζει μια υπόθεση που δίνει την αίσθηση της δυσοσμίας και αφορά την αξιοποίηση ενός παραλιακού «φιλέτου».

Το κράτος αναζητά ιδιώτες επενδυτές που θα φέρουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας ή έναν δήμο να μετατρέψει σε περιβόλια με μαρούλια μια έκταση;

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !