Ούτε λέξη για τον Έλληνα ιδιοκτήτη της Θαλαμηγού! Πόλεμος πυροσβεστικής και λιμενικού για τα πυροτεχνήματα που πέταξαν και άναψαν την φωτιά στην Ύδρα. Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι 13 του πληρώματος και η προθεσμία που πήραν για να απολογηθούν την Τετάρτη. Γιατί δεν συνελήφθησαν οι αλλοδαποί που το είχαν ενοικιάσει ; Ποιοι είναι ;


edolio5 team

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που άναψαν τη φωτιά στην `Υδρα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 13:00 της Κυριακής (23/6) στα δικαστήρια Πειραιά.
Ο ίδιος θα ασκήσει δίωξη κακουργηματικου χαρακτήρα και για τους 13 και θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Oι δεκατρείς επιβαίνοντεςτου θαλαμηγού σκάφους συνελήφθησαν από αξιωματικούς της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, της 21ης Ιουνίου 2024.

Τα 13 άτομα είχαν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αρνούνται ότι έριξαν βεγγαλικά, από τα οποία φέρεται να προκλήθηκε η φωτιά στο νησί.

Εξάλλου, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ λιμενικού και πυροσβεστικής καθώς σύμφωνα με το λιμενικό δεν έχουν εντοπιστεί ευρήματα μέσα στη θαλαμηγό και δεν μπορούν να κατοχυρώσουν από καταθέσεις ότι μέσα από το σκάφος ξεκίνησαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Την ίδια ώρα το λιμενικό αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα του όνομα του ιδιοκτήτη της Θαλαμηγού που την είχε νοικιάσει σε αλλοδαπούς προκαλώντας και ερωτηματικά γιατί δεν συνελήφθησαν και οι ενοικιαστές.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !