Οριστικό! 24 Απριλίου βγαίνει η απόφαση του εκλογοδικείου που πετάει έξω από την βουλή το «μαγαζί» του Στίγκα και το «φρένο» που βάζει ο ΑΠ στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Η ανεξαρτητοποίηση του Βαλτογιάννη, τα βρόμικα σενάρια που εμπλέκουν εφοπλιστή και συνταξιούχο εισαγγελέα και τα 3 κομματίδια - κέλυφος που εξετάζει το τμήμα Α1 ως «μπροστινά» του Κασιδιάρη και είναι ήδη κομμένα.


edolio5 team

Όσοι παρακολουθούν τα ρεπορτάζ του edolio5 πέριξ των όσων συμβαίνουν στο κόμμα - περίγελος του Βασίλη Στίγκα γνωρίζουν ότι όσες πληροφορίες έχουμε δημοσιεύσει ήταν θέμα ωρών η επιβεβαίωση τους. 

Σύμφωνα με ανώτατες δικαστικές πηγές η οριστική απόφαση του εκλογοδικείου για την έκπτωση και των 12 βουλευτών που ήδη θα ανακοινωθεί στις 24 Απριλίου και θα καθαρογραφεί την επομένη ημέρα με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με αυτήν θα καθορίζεται ο τρόπος αναπλήρωσης των 12 βουλευτικών εδρών που θα γίνει με εκλογές στις περιφέρειες αυτές σύμφωνα με την λογική των μονοεδρικών περιφερειών. Το πρώτο κόμμα σε ψήφους θα πάρει και τις έδρες. 

Σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Διονύσης Βαλτογιάννης και όπως αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης που απέστειλε στον πρόεδρο της βουλής η παραγγελία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρους ίδιου και των συναδέλφων του, διαμορφώνει συνθήκες όπου «είναι αδύνατον να παραμείνω στην ΚΟ Σπαρτιάτες υπό την ηγεσία του προέδρου κ. Στίγκα, ο οποίος μετά τις ανέρειστες και ανυπόστατες καταγγελίες του, κατέστη επί της ουσίας η αφορμή της ποινικής μου δίωξης».

Πρόκειται για την τρίτη ανεξαρτητοποίηση μετά την ποινική δίωξη από τον Άρειο Πάγο σε βάρος των 11 βουλευτών του κόμματος – εκτός του προέδρου Βασίλη Στίγκα – για εξαπάτηση των εκλογέων.

Έως τώρα έχουν παραιτηθεί συνολικά πέντε βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα, και πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές στη Βουλή αριθμούν τους 8 ενώ 7 παραμένουν στην Κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών».

Υπενθυμίζεται ότι βάση του Κανονισμού της Βουλής, χρειάζεται να παραμείνουν 5 βουλευτές εντός της ομάδας. Αν παραιτηθούν περισσότεροι από 5 βουλευτές τότε η κοινοβουλευτική ομάδα διαλύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση βουλευτές των Σπαρτιατών τις τελευταίες ώρες εμπλέκουν το όνομα γνωστού εφοπλιστή που διατηρούσε εργασιακές σχέσεις με γιο συνταξιούχου εισαγγελικού λειτουργού και δήθεν ο ίδιος ο εφοπλιστής έχει εγγυηθεί την «προστασία» του μαγαζιού - περίγελος κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρώην εισαγγελέα.

Το edolio5 επικοινώνησε και με τα 2 αυτά πρόσωπα τα οποία δήλωσαν στην εφημερίδα μας ότι ουδέποτε έχουν μιλήσει με βουλευτή των Σπαρτιατών και θεωρούν αδιανόητο κάποιοι να τους εμπλέκουν με ένα κόμμα που αποτελεί πλέον κοινοβουλευτικό περίγελο, επιφυλασσόμενοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη εάν τις «κουβέντες του διαδρόμου» κάποιοι τις υιοθετήσουν με ονόματα και διευθύνσεις. Όσον αφορά την συμμετοχή των Σπαρτιατών στις επικείμενες ευρωεκλογές θεωρείται απόλυτα σίγουρο ότι το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου Α1 δεν θα εγκρίνει το ψηφοδέλτιο που θα κατατεθεί. Ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο και 3 ακόμη «ανύπαρκτα» κόμματα που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μπορεί να αποτελούν κέλυφος υποκρυπτόμενου αρχηγού προκειμένου να μην εγκριθεί η συμμετοχή τους στις εκλογές. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !